r
Nosalty Logó

Mandulamag - ahogy Anita készíti

NS
Mandulamag - ahogy Anita készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

1993
Kalória
21.1g
Fehérje
205.5g
Szénhidrát
124.1g
Zsír
42.9g
Víz
45g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
122.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1993 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7972 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 419 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    124.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    205.5 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1043 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    979 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    764 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1993 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    496.4 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    247 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    142 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2964.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    796 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    501 mg
  • Foszfor
    1226 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    821.9 g
  • Cukor
    489 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    171.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    81 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    466 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3917 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3056 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 7972 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 419 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és a masszával a mandulaformákat vékonyan megtöltjük. Előmelegített sütőben világosra sütjük, ha kicsit hűl, a formákból kiveregetjük.
  2. A margarint a porcukorral habosra keverjük. A tejből a pudingporral sűrű krémet főzünk: pár kanál hideg tejjel elkeverjük a pudingport, a maradék tejet forrni tesszük, majd a forró tejet a pudingos tejhez öntjük, és lassú tűzön, állandó kevergetés mellett megfőzzük. Amikor langyosra hűl, belekeverjük a cukros margarint, és az aromákat.
  3. Az így kapott krémmel megtöltjük a tésztákat, és kettőt-kettőt összeillesztünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Kedves ismerősöm lagzijára készítettem el gyermekkorom kedvenc lagzis sütijét!

További receptek

Szívecskés linzer

Kezdd mandulás linzerrel vagy másképpen szívecskés keksszel a Valentin napot! Vagy készítsd el ezt az omlós finomságot bármelyik hétköznap fél óra alatt. Nyomd bele az ujjad a nyers ...

Gréti

Ciniminis keksz

Hatalmas rajongói vagyunk a hagyományos csokidarabkás keksznek, de ez a fahéjas-fehércsokis talán még nagyobb kedvencünk lett. A kívül ropogós, belül szaftos fahéjas sütik önmagukban ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...