r
Nosalty Logó

Mandulamag - ahogy Anita készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulamag - ahogy Anita készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1993 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7972 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 419 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    124.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.5 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1043 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    979 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    764 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1993 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    496.4 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    247 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    142 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2964.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    796 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    501 mg
  • Foszfor
    1226 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    821.9 g
  • Cukor
    489 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    81 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    466 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3917 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3056 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 7972 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 419 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és a masszával a mandulaformákat vékonyan megtöltjük. Előmelegített sütőben világosra sütjük, ha kicsit hűl, a formákból kiveregetjük.
  2. A margarint a porcukorral habosra keverjük. A tejből a pudingporral sűrű krémet főzünk: pár kanál hideg tejjel elkeverjük a pudingport, a maradék tejet forrni tesszük, majd a forró tejet a pudingos tejhez öntjük, és lassú tűzön, állandó kevergetés mellett megfőzzük. Amikor langyosra hűl, belekeverjük a cukros margarint, és az aromákat.
  3. Az így kapott krémmel megtöltjük a tésztákat, és kettőt-kettőt összeillesztünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 10133
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedves ismerősöm lagzijára készítettem el gyermekkorom kedvenc lagzis sütijét!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...