r
Nosalty Logó

Mandulakrémes torta marcipánnal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Mandulakrémes torta marcipánnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaformához

Összesen 1133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaformához

Összesen 9064 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaformához

Összesen 301 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1256 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.2 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    203.1 g

Zsír

  • Összesen
    505 g
  • Telített zsírsav
    194 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    165 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10048.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    2186 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    1274 mg
  • Foszfor
    4271 mg
  • Nátrium
    2060 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    969.4 g
  • Cukor
    688 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    741.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    715 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    1388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    713 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1984 micro
Összesen 9064 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaformához

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az őrölt mandulával, és a sütőporral elkevert lisztet. Ha összedolgoztuk, akkor óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot.
  2. Kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. Tűpróba! Ha megsült, rácson kihűtjük.
  3. A krémhez 5 dl habtejszínt felforralunk. Közben a pudingport, a lisztet, a kristálycukrot és az őrölt mandulát vízzel kikeverjük. Hozzáadjuk a felforrt tejszínhez, és pár perc alatt sűrűre főzzük. Kihűtjük.
  4. Ha kihűlt a krém, hozzákeverünk 2 dl habbá vert tejszínhabot.
  5. A kihűlt piskótát kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük krémmel. A marcipánt kinyújtjuk sütőpapíron. A felső piskótalapot rátesszük mintának, és körbevágjuk. A kerek marcipánlapot rátesszük a krémes alsó lapra, majd a marcipánt is megkenjük krémmel. Rátesszük a felső piskótalapot, és a maradék krémmel a tetejét, és az oldalát is körbekenjük.
  6. A tetejét megszórjuk cukorgyönggyel, és a maradék marcipánt összegyúrjuk, és kiszúróval mintákat szúrunk ki, ezzel díszítjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5101
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 29.

Ajánló

Ha valaki még mandulásabbá akarja tenni, az szárazon megpirított lapmandulával bepanírozhatja a torta oldalát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulakrémes torta marcipánnal
Gonoszka1 428 recept

Ezt a tortát karácsonyra készítettem, így én fenyőket szúrtam ki a torta tetejére. A Húgom sógornőjéék tejérzékenyek, és csak a hulalát fogyaszthatják.Ezért használtam a krémhez tejszín és víz keverékét. De csak tejjel is el lehet készíteni.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaformához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...