Mandulakrémes torta marcipánnal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
11g finomliszt39 kcal
-
18g mandula103 kcal
-
28g cukor109 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
21 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
31g cukor121 kcal
-
157 kcal
-
63 kcal
-
50g víz0 kcal
-
38g mandula221 kcal
-
38g marcipán173 kcal
A tetejére
-
1g cukorgyöngy2 kcal
A tortaformához
-
2g vaj13 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Összesen
1133
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
85g finomliszt309 kcal
-
140g mandula826 kcal
-
225g cukor871 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
400g víz0 kcal
-
300g mandula1770 kcal
-
300g marcipán1386 kcal
A tetejére
-
5g cukorgyöngy19 kcal
A tortaformához
-
14g vaj100 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
Összesen
9064
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
14.6g tojás18 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
4.7g mandula27 kcal
-
7.5g cukor29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
1.5g tejszínízű pudingpor6 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
8.3g cukor32 kcal
-
16.6g növényi habtejszín42 kcal
-
6.7g növényi habtejszín17 kcal
-
13.3g víz0 kcal
-
10g mandula59 kcal
-
10g marcipán46 kcal
A tetejére
-
0.2g cukorgyöngy1 kcal
A tortaformához
-
0.5g vaj3 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
Összesen
301
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 25.4 g
Zsír
-
Összesen 63.1 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1256 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 273 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 534 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.2 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 92.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
1133
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 203.1 g
Zsír
-
Összesen 505 g
-
Telített zsírsav 194 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 165 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 63 g
-
Koleszterin 1484 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10048.2 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 197 mg
-
Kálcium 2186 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 1274 mg
-
Foszfor 4271 mg
-
Nátrium 2060 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 969.4 g
-
Cukor 688 mg
-
Élelmi rost 58 mg
VÍZ
-
Összesen 741.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 715 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 109 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 444 micro
-
Kolin: 1388 mg
-
Retinol - A vitamin: 713 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1984 micro
Összesen
9064
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 334.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
301
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
8.5 dkg finomliszt
-
22.5 dkg cukor
-
1 csipet só
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
1 tasak tejszínízű pudingpor
-
6 dkg finomliszt
-
25 dkg cukor
-
5 dl növényi habtejszín
-
4 dl víz
A tetejére
-
1 teáskanál cukorgyöngy
A tortaformához
-
1 ek vaj
-
2 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az őrölt mandulával, és a sütőporral elkevert lisztet. Ha összedolgoztuk, akkor óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot.
- Kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. Tűpróba! Ha megsült, rácson kihűtjük.
- A krémhez 5 dl habtejszínt felforralunk. Közben a pudingport, a lisztet, a kristálycukrot és az őrölt mandulát vízzel kikeverjük. Hozzáadjuk a felforrt tejszínhez, és pár perc alatt sűrűre főzzük. Kihűtjük.
- Ha kihűlt a krém, hozzákeverünk 2 dl habbá vert tejszínhabot.
- A kihűlt piskótát kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük krémmel. A marcipánt kinyújtjuk sütőpapíron. A felső piskótalapot rátesszük mintának, és körbevágjuk. A kerek marcipánlapot rátesszük a krémes alsó lapra, majd a marcipánt is megkenjük krémmel. Rátesszük a felső piskótalapot, és a maradék krémmel a tetejét, és az oldalát is körbekenjük.
- A tetejét megszórjuk cukorgyönggyel, és a maradék marcipánt összegyúrjuk, és kiszúróval mintákat szúrunk ki, ezzel díszítjük a tortát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5107
- Feltöltés dátuma: 2012. december 29.
Ajánló
Ha valaki még mandulásabbá akarja tenni, az szárazon megpirított lapmandulával bepanírozhatja a torta oldalát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Ezt a tortát karácsonyra készítettem, így én fenyőket szúrtam ki a torta tetejére. A Húgom sógornőjéék tejérzékenyek, és csak a hulalát fogyaszthatják.Ezért használtam a krémhez tejszín és víz keverékét. De csak tejjel is el lehet készíteni.