r
Nosalty Logó

Mandi sajtos pogácsája

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandi sajtos pogácsája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 863 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 5188 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2207.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    1007 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    571 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 863 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.2 g

Zsír

  • Összesen
    329.3 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13246.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    3381 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    3304 mg
  • Nátrium
    6043 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3428 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3287 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1689 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 5188 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1041.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 407 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a sütőport, sót, sikért (a száraz alapanyagokat) átszitáljuk.
  2. A kis kockákra vágott margarinnal simára eldolgozzuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojássárgákat és a tejfölt. Miután összegyúrtuk, folpackkal betakarva hűtőbe helyezzük egy pár órára.
  3. A hűtőből kivéve kissé átgyúrjuk a tésztát, majd kettéosztjuk. Az első darabot kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, és a tetejét késsel berácsozzuk. A maradék tojásfehérjével megkenjük, és a szóráshoz félretett, reszelt sajttal gazdagon megszórjuk a tetejét.
  4. A belisztezett pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, szilikonos sütőpapírral bélelt, nagy sütőlemezre egymástól kissé távol behelyezzük a pogácsákat.
  5. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. A másik tésztamennyiséget ugyanígy elkészítjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 47 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3343
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Két nagy tepsivel lesz belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...