r
Nosalty Logó

Málnatorta tej- és gluténmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnatorta tej- és gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 376 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 4493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 243 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 376 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.7 g

Zsír

  • Összesen
    303.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8028.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    2028 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    583 mg
  • Foszfor
    3091 mg
  • Nátrium
    2127 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.8 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1003.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2986 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    528 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    1266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2855 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1554 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2230 micro
Összesen 4493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojássárgáját a cukorral és a sütőporral habosra keverjük. A tojásfehérjét is felverjük.
  2. Összekeverjük a rizslisztet a sóval, kakaóval. Óvatosan összevegyítjük a hozzávalókat.
  3. Egy kivajazott (1 ek tejmentes vaj) csatos tortaformában megsütjük a piskótánkat előmelegített sütőben 180 fokon, hőlégkeverésesen. 20-25 perc alatt el is készül. Ezután hagyjuk kihűlni.
  4. A pudingporokat, a lisztet hozzáadjuk a rizstejhez. Lassú tűzön felfőzzük (folyamatosan kevergetjük), míg be nem sűrűsödik. Nem kapunk olyan sűrű pudingot, mint a hagyományos pudingoknál. Ha kész, hagyjuk megdermedni (betesszük a hűtőbe).
  5. Ezután a margarint a gyümölcscukorral habosra keverjük (én több, mint fél óráig habosítottam, így nagyon könnyű állagot kap). Majd a kellően lehűlt pudinggal összedolgozzuk, és a málnát is hozzáadjuk. Jó alaposan összekeverjük.
  6. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. Mind a 3 tortalapot meglocsoljuk a rummal, majd az első lapot megkenjük a krémmel (a díszítéshez egy keveset félreteszünk). Ezt addig ismételjük, míg a tortalapok elfogynak.
  7. Majd a tetejét és az oldalát is bekenjük a málnás krémmel. Végül egy nyomózsák segítségével feldíszítjük a tortánkat. Az oldalára és a tetejére mandulapelyhet és reszelt étcsokoládét szórunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1919
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám 75. születésnapjára készítettem el ezt a tortát. Ez volt a kívánsága. Mivel a nagypapámhoz hasonlóan ő is cukorbeteg, ismét megpróbáltam a cukor felhasználását lekorlátozni. Elég időigényes torta, de az öröm a nagyim arcáról mindenért kárpótolt. Ha jól emlékszem vissza, akkor 2 szelet maradt meg belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...