Málnatorta tej- és gluténmentesen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskóta
-
37g tojás46 kcal
-
13 kcal
-
1 kcal
-
10g rizsliszt37 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
4 kcal
-
3g sütő rum6 kcal
Krém
Díszítés
-
49 kcal
-
0g étcsokoládé2 kcal
Összesen
376
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskóta
-
440g tojás554 kcal
-
42g gyümölcscukor155 kcal
-
6 kcal
-
120g rizsliszt439 kcal
-
1g himalája só0 kcal
-
46 kcal
-
30g sütő rum69 kcal
Krém
-
250g tejmentes margarin1793 kcal
-
21g gyümölcscukor77 kcal
-
343 kcal
-
15g rizsliszt55 kcal
-
500g rizstej235 kcal
-
200g málna104 kcal
Díszítés
-
100g mandulapehely590 kcal
-
5g étcsokoládé27 kcal
Összesen
4493
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskóta
-
23.8g tojás30 kcal
-
2.3g gyümölcscukor8 kcal
-
0.7g gluténmentes sütőpor0 kcal
-
6.5g rizsliszt24 kcal
-
0.1g himalája só0 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
1.6g sütő rum4 kcal
Krém
-
13.5g tejmentes margarin97 kcal
-
1.1g gyümölcscukor4 kcal
-
4.9g vaníliás pudingpor19 kcal
-
0.8g rizsliszt3 kcal
-
27.1g rizstej13 kcal
-
10.8g málna6 kcal
Díszítés
-
5.4g mandulapehely32 kcal
-
0.3g étcsokoládé1 kcal
Összesen
243
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 669 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 258 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 83.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 249 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 238 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
376
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.7 g
Zsír
-
Összesen 303.5 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 150 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 84 g
-
Koleszterin 1441 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8028.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 2028 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 583 mg
-
Foszfor 3091 mg
-
Nátrium 2127 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 363.8 g
-
Cukor 103 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1003.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2986 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 55 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 528 micro
-
K vitamin: 251 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 297 micro
-
Kolin: 1266 mg
-
Retinol - A vitamin: 2855 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1554 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2230 micro
Összesen
4493
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 434.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
243
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
8 db tojás
-
6 ek gyümölcscukor
-
1 csomag gluténmentes sütőpor
-
8 evőkanál rizsliszt
-
1 csipet himalája só
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Krém
-
25 dkg tejmentes margarin
-
3 ek gyümölcscukor
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
1 evőkanál rizsliszt
-
0.5 l rizstej
-
20 dkg málna
Díszítés
-
10 dkg mandulapehely
-
5 g étcsokoládé
Elkészítés
Piskóta
- A tojássárgáját a cukorral és a sütőporral habosra keverjük. A tojásfehérjét is felverjük.
- Összekeverjük a rizslisztet a sóval, kakaóval. Óvatosan összevegyítjük a hozzávalókat.
- Egy kivajazott (1 ek tejmentes vaj) csatos tortaformában megsütjük a piskótánkat előmelegített sütőben 180 fokon, hőlégkeverésesen. 20-25 perc alatt el is készül. Ezután hagyjuk kihűlni.
- A pudingporokat, a lisztet hozzáadjuk a rizstejhez. Lassú tűzön felfőzzük (folyamatosan kevergetjük), míg be nem sűrűsödik. Nem kapunk olyan sűrű pudingot, mint a hagyományos pudingoknál. Ha kész, hagyjuk megdermedni (betesszük a hűtőbe).
- Ezután a margarint a gyümölcscukorral habosra keverjük (én több, mint fél óráig habosítottam, így nagyon könnyű állagot kap). Majd a kellően lehűlt pudinggal összedolgozzuk, és a málnát is hozzáadjuk. Jó alaposan összekeverjük.
- A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. Mind a 3 tortalapot meglocsoljuk a rummal, majd az első lapot megkenjük a krémmel (a díszítéshez egy keveset félreteszünk). Ezt addig ismételjük, míg a tortalapok elfogynak.
- Majd a tetejét és az oldalát is bekenjük a málnás krémmel. Végül egy nyomózsák segítségével feldíszítjük a tortánkat. Az oldalára és a tetejére mandulapelyhet és reszelt étcsokoládét szórunk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1919
- Feltöltés dátuma: 2016. március 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagymamám 75. születésnapjára készítettem el ezt a tortát. Ez volt a kívánsága. Mivel a nagypapámhoz hasonlóan ő is cukorbeteg, ismét megpróbáltam a cukor felhasználását lekorlátozni. Elég időigényes torta, de az öröm a nagyim arcáról mindenért kárpótolt. Ha jól emlékszem vissza, akkor 2 szelet maradt meg belőle.