r
Nosalty Logó

Málnás-vaníliapudingos-csokidarás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Málnás-vaníliapudingos-csokidarás torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 3659 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 232 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    194.7 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    956 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3581.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1132 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1267 mg
  • Nátrium
    799 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.2 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    530 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1452 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1420 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1199 micro
Összesen 3659 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a pudingot készítjük el. Ehhez elkeverjük a pudingport 2 ek cukorral, és pár kanál hideg tejjel. A maradék tejet felforraljuk, hozzáöntjük az elkevert pudigport és összeforraljuk. Félretesszük, és időnként megkeverve kihűtjük.
  2. A tésztához a vajat a cukrokkal habosra, majdatojásokat egyenként hozzáadva kikeverjük.
  3. A liszthez adjuk a sütőport, és együtt a tejföllel belekeverjük a cukros keverékbe.
  4. Végül hozzáadjuk a tortadarát, és azt lazán beledolgozzuk.
  5. Kivajazunk egy tortaformát, és a tésztát belesimítjuk.
  6. A kihűlt pudingot egy habzsákba(vagy annak híján egy neylon zacskóba, aminek kivágjuk az egyik sarkát) töltjük, és a tésztába belemélyítve annak kinyomócsőrét, mindenhova egyenletesenelosztva kinyomjuk.
  7. Végül a málnát ráhalmozzuka tészta tetejére.
  8. Előmelegített sütőbe, az alsó rácsra helyezzük és megsütjük.
  9. Tálaláskor megszórhatjuk egy kevés házi vaníliás porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 219
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10397
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás-vaníliapudingos-csokidarás torta
Vicikó 251 recept

Egy külföldi netes oldalról néztem ki ezt a receptet, amit már rég tervezek megsütni, és most jött el a pillanat. Mivel itt a tavasz, én valahogy úgy vagyok, hogy szinte automatikusan egyre könnyebb, frissebb ételeket készítek. És gyümölcsöset! Nem bírtam kivárni a friss málnát, így fagyasztottból készítettem el ezt a sütit. Legnagyobb meglepetésemre gyönyörű volt. Csodaszép nagy, egész, illatos szemek voltak. Gurulósnak hívták, :-)) tényleg az volt! :-)) Eddigi tapasztalatom a fagyasztott málnával nagyon rossz volt, de ezennel visszanyerte bizalmamat. Minden esetre ez a gyönyörű gurulósság nem látszik a kész sütin, mert kicsit mondjuk úgy, "megplöttyedt" mire megsült. De az íze! Maximálisan kárpótolt. A tésztája kitűnő, igazán könnyű, és a pudinggal való találkozás... :-)

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...