r
Nosalty Logó

Málnás-túrós piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás-túrós piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 634 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2529 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2215.6 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    758 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 634 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.2 g

Zsír

  • Összesen
    96.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    838 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8862.4 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1697 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    3031 mg
  • Nátrium
    1382 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    930.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    552 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1373 micro
Összesen 2529 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.2 g
  • Cink
    88 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 171 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót a tejföllel, cukorral, citrom levével és még cukorral ízlés szerint kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a 4 tojást, elkeverjük.
  3. A sütőport egy kis lisztben elkeverjük, majd hozzáadjuk a túróhoz.
  4. Na itt a bibi, mert sose mérek semmit. Annyi lisztet adjunk hozzá, hogy jó sűrű massza legyen, ne folyós, mert nem fog átsülni rendesen. A 25 dkg az csak körülbelül, tehát ne adjunk hozzá annyit rögtön, hanem ahogy írtam.
  5. Kivajazott, lisztezett tepsire (vagy sütőpapírra) helyezzük, majd a málna szemeket a tetejére nyomkodjuk.
  6. Közepes hőfokon sütjük 30-40 percet, de nézegessük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 658
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 55349
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept is csak egy gondolat volt. Hidegen és melegen is fogyasztható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...