Málnás sajttorta Ozsvarcsilla konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
ozsvarcsilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 29% Zsír
Tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
11 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Krémhez
-
33g habtejszín97 kcal
-
83g mascarpone337 kcal
-
13 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
17g málna9 kcal
Tetejére
-
8g pudingpor29 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
67g tej37 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
25g málna13 kcal
Összesen
846
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 29% Zsír
Tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
68 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Krémhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
100g málna52 kcal
Tetejére
-
45g pudingpor171 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
400g tej224 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
150g málna78 kcal
Összesen
5069
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 29% Zsír
Tésztához
-
16.2g tojás20 kcal
-
4.2g napraforgó olaj37 kcal
-
1.7g porcukor7 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
9.8g habtejszín29 kcal
-
24.5g mascarpone99 kcal
-
4 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
4.9g málna3 kcal
Tetejére
-
2.2g pudingpor8 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
19.6g tej11 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
7.4g málna4 kcal
Összesen
249
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.5 g
Zsír
-
Összesen 65.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1016.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 293 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 379 mg
-
Nátrium 274 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 96.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 304 micro
Összesen
846
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 105.1 g
Zsír
-
Összesen 394 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 1302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6098.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 1755 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 277 mg
-
Foszfor 2272 mg
-
Nátrium 1643 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 282.2 g
-
Cukor 141 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 577.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1028 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 930 mg
-
Retinol - A vitamin: 1013 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 150 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1827 micro
Összesen
5069
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 299.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
249
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
6 db tojás
-
1 dl napraforgó olaj
-
5 ek porcukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
4 púpozott ek finomliszt
-
1 csomag sütőpor
Krémhez
-
200 ml habtejszín
-
50 dkg mascarpone
-
2 csomag vaníliás cukor
-
3 ek porcukor
-
10 dkg málna
Tetejére
-
1 tasak pudingpor
-
3 ek cukor
-
4 dl tej
-
3 csepp ételfesték
-
15 dkg málna
Elkészítés
Tésztához
- A 6 db tojást szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük robotgép segítségével. Egy másik tálban a sárgáját a porcukorral habosra keverjük.
- A porcukorral összekevert tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, az olajat és a kakaóport, szintén robotgéppel összedolgozzuk.
- A masszához hozzákeverjük egy fakanál segítségével a tojásfehérjehabot, és a kapott tésztát egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
- 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A tésztát hagyjuk kihűlni, közben a krémet elkészítjük.
Krémhez
- A mascarponét egy tálba tesszük, és a vaníliás cukorral, porcukorral ízlés szerint kikeverjük.
- Egy másik tálba a habtejszínt robotgéppel felverjük.
- A kész habhoz hozzáadjuk a mascarponét, és szintén robotgéppel összedolgozzuk.
- Végül a friss málnát óvatosan belekeverjük. A kész krémet a tésztára tesszük, elsimítjuk.
Tetejére
- A szamócás pudingport 400 ml tejjel és 3 evőkanál cukorral készre főzzük, közben hozzáadjuk az életfestéket, hogy pirosabb legyen.
- A kész pudingot a sütemény tetejére öntjük, tetszés szerint málnával díszítjük.
- A kész tortát tálalásig hűtjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1267
- Feltöltés dátuma: 2020. május 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
ozsvarcsilla
15 recept
Egy utólag ünnepelt születésnapra készítettem, könnyű tavaszi torta, friss gyümölccsel az igazi! :)