Málnás sajttorta Éva házias konyhájától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 25% Zsír
Piskótatészta
-
17g tojás21 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
5g finomliszt16 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Málnapüré
Sajtkrém
-
50g mascarpone202 kcal
-
10g joghurt6 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
8 kcal
-
60g habtejszín175 kcal
-
8g tej4 kcal
-
2g zselatin5 kcal
-
1g citromlé0 kcal
Összesen
517
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 25% Zsír
Piskótatészta
-
165g tojás208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
Málnapüré
Sajtkrém
-
500g mascarpone2020 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
600g habtejszín1752 kcal
-
80g tej45 kcal
-
15g zselatin50 kcal
-
6g citromlé1 kcal
Összesen
5181
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 25% Zsír
Piskótatészta
-
8.2g tojás10 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Málnapüré
Sajtkrém
-
24.8g mascarpone100 kcal
-
5g joghurt3 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
4 kcal
-
29.8g habtejszín87 kcal
-
4g tej2 kcal
-
0.7g zselatin3 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
Összesen
257
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 41.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 287.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 86 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
517
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 95.6 g
Zsír
-
Összesen 411.2 g
-
Telített zsírsav 139 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1219 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2876.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 928 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 1069 mg
-
Nátrium 661 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 282.1 g
-
Cukor 227 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 860.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1938 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 259 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 579 mg
-
Retinol - A vitamin: 1903 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1080 micro
Összesen
5181
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
257
kcal
Hozzávalók
Piskótatészta
-
3 db tojás
-
3 ek cukor
-
3 ek finomliszt
-
1 kk sütőpor
-
1 csipet só
Málnapüré
Sajtkrém
-
500 g mascarpone
-
100 g joghurt
-
2 csomag vaníliás cukor
-
600 ml habtejszín
-
80 ml tej
-
2 teáskanál citromlé
Elkészítés
Piskótatészta
- A tojások fehérjét a csipet sóval és a cukorral jól fölhabosítjuk, és hozzákeverjük a tojások sárgáját.
- Végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
- Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. A már 200 fokra fölmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. A kívánt színig.
- Közben elkészítjük a málnapürét. Egy lábasban 250 g málnát a 40 g cukorral pár percig főzzük, és a legvégén a 2 teáskanál citrom levét is hozzáadjuk.
- A sajtkrémhez 80 g tejben föloldjuk a 15 g őrölt zselatint, majd a csomagoláson megjelölt módon elkészítjük.
- 500 g mascarponét a 100 g cukorral, 2 csomag vaníliás cukorral és a 100 g joghurttal összekeverjük, majd hozzákeverjük a föloldott zselatint. A legvégén a 2 teáskanál citrom levét is belekeverjük.
- A tejszínt is fölhabosítjuk, és a mascarpone-joghurtkeverékkel egynemű krémmé keverjük.
- A málnapüréből 100 g-ot le mérünk, és félretesszük.
- A sajtkrémet mérleg segítségével kétfelé elosztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a maradék málnapürét.
- A piskótalapunk szélét kb. 1 cm szélesen levágjuk. Középre belehelyezzük egy 24 cm-es tortaformába, és ráöntjük a málnás krémet. Egyenletesen eligazítjuk. Mivel kicsit folyós a krém, párszor megforgatjuk a formánkat, és a krém szép egyenletesen elosztódik a formában. Kb. 25-30 percig lefagyasztjuk.
- Közben egy szitán átpasszírozzuk a 100 g málnapürét. 4 g őrölt zselatint megáztatunk 50 g vízben. A csomagoláson megjelölt módon fölolvasztjuk. Majd az átpasszírozott málnához keverjük.
- Egyenletesen ráöntjük a lefagyasztott málnakrémre. Majd ismét kb. 15 percig fagyasztjuk.
- A legvégén összekeverjük a maradék krémet, és ráöntjük a málnazselére. Egyenletesen eligazítjuk. Kb. 6 órát hűtőben tároljuk. Fogyasztás előtt ízlésünknek megfelelően díszítjük. Jó étvágyat
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 112
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4132
- Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Éva házias konyhája
159 recept
A saját születésnapomra alkottam meg ezt a tortát. Vendégeim számára volt kínálaton.