r
Nosalty Logó

Málnás sajttorta Éva házias konyhájától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Málnás sajttorta Éva házias konyhájától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótatészta

Málnapüré

Sajtkrém

Összesen 517 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótatészta

Málnapüré

Sajtkrém

Összesen 5181 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótatészta

Málnapüré

Sajtkrém

Összesen 257 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    86 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 517 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    411.2 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2876.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    928 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1069 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.1 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    860.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1938 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1903 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1080 micro
Összesen 5181 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

Piskótatészta

Málnapüré

Sajtkrém

Elkészítés

Piskótatészta

  1. A tojások fehérjét a csipet sóval és a cukorral jól fölhabosítjuk, és hozzákeverjük a tojások sárgáját.
  2. Végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
  3. Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. A már 200 fokra fölmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. A kívánt színig.
  4. Közben elkészítjük a málnapürét. Egy lábasban 250 g málnát a 40 g cukorral pár percig főzzük, és a legvégén a 2 teáskanál citrom levét is hozzáadjuk.
  5. A sajtkrémhez 80 g tejben föloldjuk a 15 g őrölt zselatint, majd a csomagoláson megjelölt módon elkészítjük.
  6. 500 g mascarponét a 100 g cukorral, 2 csomag vaníliás cukorral és a 100 g joghurttal összekeverjük, majd hozzákeverjük a föloldott zselatint. A legvégén a 2 teáskanál citrom levét is belekeverjük.
  7. A tejszínt is fölhabosítjuk, és a mascarpone-joghurtkeverékkel egynemű krémmé keverjük.
  8. A málnapüréből 100 g-ot le mérünk, és félretesszük.
  9. A sajtkrémet mérleg segítségével kétfelé elosztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a maradék málnapürét.
  10. A piskótalapunk szélét kb. 1 cm szélesen levágjuk. Középre belehelyezzük egy 24 cm-es tortaformába, és ráöntjük a málnás krémet. Egyenletesen eligazítjuk. Mivel kicsit folyós a krém, párszor megforgatjuk a formánkat, és a krém szép egyenletesen elosztódik a formában. Kb. 25-30 percig lefagyasztjuk.
  11. Közben egy szitán átpasszírozzuk a 100 g málnapürét. 4 g őrölt zselatint megáztatunk 50 g vízben. A csomagoláson megjelölt módon fölolvasztjuk. Majd az átpasszírozott málnához keverjük.
  12. Egyenletesen ráöntjük a lefagyasztott málnakrémre. Majd ismét kb. 15 percig fagyasztjuk.
  13. A legvégén összekeverjük a maradék krémet, és ráöntjük a málnazselére. Egyenletesen eligazítjuk. Kb. 6 órát hűtőben tároljuk. Fogyasztás előtt ízlésünknek megfelelően díszítjük. Jó étvágyat
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4132
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás sajttorta Éva házias konyhájától
Éva házias konyhája 159 recept

A saját születésnapomra alkottam meg ezt a tortát. Vendégeim számára volt kínálaton.

Hozzávalók

Piskótatészta

Málnapüré

Sajtkrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...