Málnás rizspuding
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 2% Zsír
A rizspudinghoz
A málnás szószhoz
Összesen
275
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 2% Zsír
A rizspudinghoz
A málnás szószhoz
Összesen
1100
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 334.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 70.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
275
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.7 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1337.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 700 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 279 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 208.4 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 282.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 334 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 340 micro
Összesen
1100
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A rizspudinghoz
- Hosszában felvágjuk a vaníliát, de nem kaparjuk ki a belsejét.
- Egy lábosban felrakunkfőni 350 ml tejet, s belerakjuka vaníliát.
- Mikor a tej felforrt, hozzáadjuka rizst. Alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett30 percig főzzük. A maradék 150 ml tejet apránként elosztvaa rizshez adagoljuk. (Vigyázat, nagyon gyorsan magába szívja a rizs a tejet, így ne hagyjukegy percre sem magára!)
- Kis tálkákat kibélelünk folpackkal.
- Mikor langyosra hűlt a rizs a lábosban, hozzákeverjük a vaníliás joghurtot és ízlés szerint mézet.Majdigazságosan4 részre osztva a tálkákba kanalazzuk.
- 3 órára berakjuk őket a hűtőbe hűlni.
- Közben elkészítjük a málnaszószunkat. A díszítéshez hagyjunk3-3 málnaszemet. Atöbbi málnát két kanál cukorral egy lábosbangáz felett,alacsony lángonsűrű szósszáfőzzük.
- Miután elkészült, igény szerint még egy evőkanál cukrot adhatunk hozzá.
- 3 óra elteltével kivesszük a tálkákat a hűtőből, egy-egy kistányérra fejjel lefeléfordítjuk őket, s eltávolítjuk a folpackot. Így kedves rizskupacokat kapunk majd.
- Málnaszósszal, málna darabokkal díszítjük, és darálón ledarált vaníliás porcukorral meghintjük. Akinek van otthon mentája, néhány levél mentával még szemet gyönyörködtetőbbévarázsolhatja a remekművét.Jóétvágyat!
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 199
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 14629
- Feltöltés dátuma: 2013. március 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Éhes voltam, s nem volt más otthon. :)