Málnás-pisztáciás sajttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pannkix
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskóta
-
29g vaj206 kcal
-
31g nádcukor119 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g tej7 kcal
-
13g tejföl25 kcal
-
38g málna20 kcal
-
20g málnalekvár56 kcal
-
38g sótlan pisztácia114 kcal
Krémsajtos máz
-
28g krémsajt70 kcal
-
18g vaj125 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
10g sótlan pisztácia30 kcal
Összesen
1051
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskóta
-
230g vaj1649 kcal
-
250g nádcukor950 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
300g málna156 kcal
-
160g málnalekvár445 kcal
-
300g sótlan pisztácia909 kcal
Krémsajtos máz
-
225g krémsajt563 kcal
-
140g vaj1004 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
80g sótlan pisztácia243 kcal
Összesen
8395
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskóta
-
8.7g vaj62 kcal
-
9.4g nádcukor36 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
8.3g tojás10 kcal
-
11.3g finomliszt41 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.8g tej2 kcal
-
3.8g tejföl7 kcal
-
11.3g málna6 kcal
-
6g málnalekvár17 kcal
-
11.3g sótlan pisztácia34 kcal
Krémsajtos máz
Összesen
315
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 62.1 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 527.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 82.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 381 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 370 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 472 micro
Összesen
1051
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 123 g
Zsír
-
Összesen 496.6 g
-
Telített zsírsav 220 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 150 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 1598 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4222.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 1030 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 425 mg
-
Foszfor 1974 mg
-
Nátrium 553 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 895.9 g
-
Cukor 559 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 658.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3046 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 374 micro
-
Kolin: 899 mg
-
Retinol - A vitamin: 2962 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 976 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3778 micro
Összesen
8395
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
315
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
230 g vaj
-
250 g nádcukor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
4 db tojás
-
300 g finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 késhegynyi szalalkáli
-
1 csipet só
-
100 ml tej
-
100 g tejföl
-
160 g málnalekvár
-
300 g sótlan pisztácia (turmixgépbe is össze lehet őrölni, amíg por állagú nem lesz vagy 100% pisztáciavaj)
Krémsajtos máz
-
225 g krémsajt
-
140 g vaj
-
200 g porcukor
-
2 ek tejföl
-
80 g sótlan pisztácia (pisztáciaörlemény vagy pisztáciavaj (ha szeretnéd, hogy a máznak is legyen színe))
Elkészítés
Piskóta
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2 tortaformát teljesen kikenünk sütőmargarinnal, majd meghintjük kevéske liszttel.
- Elektromos robotgéppel összekeverjük a vajat a cukorral, vaníliával és a pisztáciavajjal ha ezt választottuk. Addig verjük, amíg krémes állagot nem kapunk. Ne felejtsük el az edény oldalát néha lekaparni. Legalább 5 percig verjük a vajat.
- Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük közöttük. Félreteszük.
- Egy másik edényben összekeverjük a lisztet a sütőporral, szalalkálival, sóval és a pisztáciaőrleménnyel, ha ezt választottuk. A nedves hozzávalókhoz adjuk a száraz hozzávalókat és épp csak annyira keverjük össze őket, hogy a tészta összeálljon.
- Egy spatulával hozzákeverjük a tejet, a tejfölt. Épp csak elkeverjük benne, nem kell túldolgozni. Félretesszük.
- Egy másik edénybe rakjuk a málnákat (ha fagyasztott, akkor egyből a mélyhűtőből kivéve dolgozunk vele, nem kell hagyni kiolvadni őket), hozzáadjuk a 2 ek lisztet és óvatosan összekeverjük, hogy a málnákat mindenhol befedje a liszt.
- A masszát egyenlően elosztjuk a 2 tortaforma között és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük őket. Sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
- A tortalapok tetejét levágjuk, hogy a tetejük vízszintes legyen (épp csak a domború részt vágjuk le). Megkenjük az egyik tortalapot málnalekvárral és egy keveset a mázból is rákenhetünk 2. rétegként.
- Ha a 2 tortalapot összeraktuk, egy spatula segítségével bevonjuk a torta oldalát és tetejét a maradék mázzal, hogy a tészta sehonnan se lógjon ki.
- Legutolsó sorban egyénileg díszítjük málnadarabokkal és pisztáciatörettel.
Krémsajtos máz
- A hozzávalókat alaposam összekeverjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 87
- Össznézettség: 3558
- Feltöltés dátuma: 2023. március 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Pannkix
1 recept