r
Nosalty Logó

Málnás muffin krémsajtos mázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Málnás muffin krémsajtos mázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4813 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 362 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 402 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    258.8 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    870 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1212.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    586.5 g
  • Cukor
    456 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1761 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1731 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 4813 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 362 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és előkészítünk 12 db muffinformát.
  2. Egy közepes tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval.
  3. Elektromos keverőben a vajat habosra keverjük a cukorral (kb. 5 perc). Ügyeljünk, hogy kaparjuk le az oldalát a tálnak.
  4. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és a tésztát simára keverjük. Hozzáadjuk a vanília- és a málnaaromát.
  5. Kissebb fordulatra vesszük a keverőt, és darabonként adjuk hozzá a lisztet, felváltva a joghurttal. Ne keverjük túl, csak épp addig, amíg el nem keveredik benne a liszt.
  6. Elosztjuk a 12 formába, kb. 2/3-ig töltve. Kb 20 percig sütjük, 5 percet hagyjuk hűlni a formában, majd rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. Közben elkészítjük a mázat: a krémsajtot robotgépben simára keverjük. Hozzáadom a vajat, és habosra keverjük együtt a kettőt (kb. 5 perc).
  8. Apránként hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, és jól elkeverjük.
  9. A mázat 3 részre osztjuk. Az egyiket beszínezzük pirosra (inkább rózsaszínre), a másikat kékre, a harmadikat pedig lilára.
  10. Celofánra öntjük, és rudakat csinálok belőlük. A három becsomagolt rudat egy csillagfejjel ellátott nyomózsákba tesszük, és pár próbanyomatot csinálunk, amíg az összes szín meg nem jelenik.
  11. A muffinok tetjére nyomjuk a krémet, és hűtőben tároljuk a tálalásig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 509
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 22.

Ajánló

Aki szeretne, egy kis piros ételfestéket is csempészhet a muffintésztához. A máz eléggé folyós, de még éppen tartja a formáját, mindenesetre dolgozzunk vele nagyon gyorsan, és tálalásig tartsuk hűtőben. A Philadelphián kívül én nem ismerek más krémsajtot, de ha valaki talál keményebb állagút annál, az jobban fogja tartani az alakját.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőm szülinapjára készítettem ezt a receptet, mert illik a vattacukor színes pizsamánkhoz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...