r
Nosalty Logó

Málnás-mandulás torta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás-mandulás torta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 881 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 881 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    225 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2836 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    592 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    611 mg
  • Foszfor
    1336 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.8 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1306 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1230 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    892 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    854 micro
Összesen 3522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 355 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint a cukorral és a tojásokkal kihabosítjuk.
  2. A lisztet a darált mandulával, vaníliás cukorral elkeverjük, a tojásos-cukros masszába forgatjuk.
  3. Egy 20 cm átmérőjű formát margarinnal kikenünk, kilisztezünk, majd egyenletesen elkenjük benne a masszát.
  4. A málnaszemeket a tésztába nyomkodjuk, végül meghintjük a torta tetejét a szeletelt mandulával.
  5. Előmelegített sütőben készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20 cm
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5775
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy újság aktuális számában láttam meg ezt a desszertet, és mivel bőven akad málnánk a kertben, valamint elég gyorsnak, egyszerűnek tűnt az elkészítése, hát belevágtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...