r
Nosalty Logó

Málnás krémes -Gyümölcsös krémes 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Málnás krémes -Gyümölcsös krémes 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 724 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 2897 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 102 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    957 micro
Összesen 724 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    120.4 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4894.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1696 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1433 mg
  • Nátrium
    1202 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.5 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    1251.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    795 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    1563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3826 micro
Összesen 2897 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 102 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A piskótához 6 tojásfehérjét a 6 ek cukorral kemény habbá verjük.
  3. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, s azokkal még néhány percig tovább verjük.
  4. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd kanalanként lazán belekeverjük a lisztet.
  5. Papírral kibélelt nagy tepsibe egyenletesen elsimítjuk a tésztát, és megsütjük.
  6. A kész piskótát kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk a papírt róla, és szorosan felsorakoztatjuk rá a málnaszemeket.
  7. A krémhez összekeverjük a tojássárgákat a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral, és habverővel kevergetve, hogy csomómentes legyen, hozzáöntjük a tejet.
  8. Folyamatos keverés mellett felforraljuk, és 1-2 percig főzzük, hogy besűrűsödjön, majd a tűzről levesszük.
  9. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a forró krémhez adjuk, óvatosan összekeverjük vele.
  10. Ezt a masszát a málnák tetejére kanalazzuk, és egyenletesen eloszlatjuk.
  11. A tetejére kerülhet tejszínhab, de anélkül is finom. Piskótamorzsát is szórhatunk rá, amit úgy készítünk, hogy a megsült piskóta széleit levágjuk, és visszatesszük a még meleg sütőbe. Mire a krém kész, addigra az megszárad, és könnyen a süti tetejére morzsolhatjuk.
  12. Pár órára hűtőbe rakjuk, hogy a krém jó hideg legyen, mert úgy a legfinomabb.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x35x3
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 965
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 92903
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám ugyanezt készítette eperből, őszibarackból, sőt, még szőlőből is. Érdemes kipróbálni, mind nagyon finom, üdítő, könnyű édesség.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...