r
Nosalty Logó

Málnás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Málnás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 849 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 3390 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 285 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 849 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.4 g

Zsír

  • Összesen
    117.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1812.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    718 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.4 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    853 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    836 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    795 micro
Összesen 3390 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Máz

Elkészítés

Tészta

  1. A 240 ml tejet kicsit megmelegítünk, hogy langyos legyen, majd elkeverünk benne 1 tk kristálycukrot. Beleszórjuk az élesztőt, elkeverjük, majd hagyjuk felfutni 10-15 perc alatt.
  2. A lisztet egy tálba kimérjük, hozzáadom a sót, a cukrot, a vanília kivonatot, a tojást, a lágy vajat, és beleöntjuk a felfutott élesztőt is. Körülbelül 10 percig dagasztjuk, amíg szépen összeáll a tészta. Cipót formázunk belőle, lefedjük, és 60 percig kelesztem. Akkor lesz jó, ha a kétszeresére körülbelül megdagad. Közben pedig elkészítjük a tölteléket.

Töltelék

  1. A málnát, a cukrot, a mandula kivonatot és a vajat turmixba tesszük és összedaráljuk. Ezzel el is készült a töltelék. A mázhoz egy bögrébe félreteszünk 2 evőkanállal.
  2. Ha a tészta megkelt, ujjnyi vastag téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel, majd egyszerűen csak feltekerjük.
  3. Egy kör alakú tortaformát, kb 30 cm átmérőjűt, kivajazunk, majd a feltekert tésztát belehelyezzük úgy, mintha egy csigát tekernénk fel belőle. Lefedjük, és további 30 percig hagyjuk kelni.
  4. A sütőt előmelegítjük 170 C fokra, majd 35-40 perc alatt készre sütjük a tésztát. Ha az idő fele letelt, érdemes a tetejére egy alufóliadarabot rakni, hogy nehogy túlsüljön és megégjen.

Máz

  1. Ha elkészült, még melegen lekenjük 1 evőkanál olvasztott vajjal.
  2. Amikor már majdnem kihűlt, elkészítjük a mázat. Ehhez a félretett töltelékhez hozzáadjuk az átszitált porcukrot, olvasztott vajat és sót, elkeverjük, majd egy zacskóba szedjük. A sarkát kivágjuk, és a kalács tetejét megcsíkozzuk vele.
  3. A végén megszórjuk a mandulával, és nagyjából 10 perc múlva tálalhatjuk is, addig megszilárdul a máz.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1030
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás kalács
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...