Málnás kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Takács Kriszti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
110g kenyérliszt bl80397 kcal
-
60g tej34 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
18g cukor68 kcal
-
7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1g cukor5 kcal
Töltelék
-
38g málna20 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
1g mandulaaroma0 kcal
-
6g vaj45 kcal
Máz
Összesen
849
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
440g kenyérliszt bl801588 kcal
-
240g tej134 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
5g cukor19 kcal
Töltelék
-
150g málna78 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
5g mandulaaroma0 kcal
-
25g vaj179 kcal
Máz
-
50g porcukor194 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g mandulapehely83 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
3390
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
37.1g kenyérliszt bl80134 kcal
-
20.3g tej11 kcal
-
5.1g vaj36 kcal
-
4.6g tojás6 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
0.8g instant élesztő2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
Töltelék
-
12.7g málna7 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
0.4g mandulaaroma0 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
Máz
-
4.2g porcukor16 kcal
-
1.2g vaj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.2g mandulapehely7 kcal
-
1.2g vaj8 kcal
Összesen
285
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 453 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.1 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 60.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 209 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 199 micro
Összesen
849
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.4 g
Zsír
-
Összesen 117.4 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 423 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1812.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 469 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 718 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 508.4 g
-
Cukor 173 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 243.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 853 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 420 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 836 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 202 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 795 micro
Összesen
3390
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
285
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
440 g kenyérliszt bl80
-
240 ml tej
-
60 g vaj
-
1 db tojás
-
70 g cukor
-
1 tasak instant élesztő
-
1 csipet só
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
1 tk cukor
Töltelék
-
150 g málna
-
30 g cukor
-
5 ml mandulaaroma
-
25 g vaj
Máz
-
50 g porcukor
-
1 ek vaj
-
1 csipet só
-
2 ek mandulapehely
Elkészítés
Tészta
- A 240 ml tejet kicsit megmelegítünk, hogy langyos legyen, majd elkeverünk benne 1 tk kristálycukrot. Beleszórjuk az élesztőt, elkeverjük, majd hagyjuk felfutni 10-15 perc alatt.
- A lisztet egy tálba kimérjük, hozzáadom a sót, a cukrot, a vanília kivonatot, a tojást, a lágy vajat, és beleöntjuk a felfutott élesztőt is. Körülbelül 10 percig dagasztjuk, amíg szépen összeáll a tészta. Cipót formázunk belőle, lefedjük, és 60 percig kelesztem. Akkor lesz jó, ha a kétszeresére körülbelül megdagad. Közben pedig elkészítjük a tölteléket.
Töltelék
- A málnát, a cukrot, a mandula kivonatot és a vajat turmixba tesszük és összedaráljuk. Ezzel el is készült a töltelék. A mázhoz egy bögrébe félreteszünk 2 evőkanállal.
- Ha a tészta megkelt, ujjnyi vastag téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel, majd egyszerűen csak feltekerjük.
- Egy kör alakú tortaformát, kb 30 cm átmérőjűt, kivajazunk, majd a feltekert tésztát belehelyezzük úgy, mintha egy csigát tekernénk fel belőle. Lefedjük, és további 30 percig hagyjuk kelni.
- A sütőt előmelegítjük 170 C fokra, majd 35-40 perc alatt készre sütjük a tésztát. Ha az idő fele letelt, érdemes a tetejére egy alufóliadarabot rakni, hogy nehogy túlsüljön és megégjen.
Máz
- Ha elkészült, még melegen lekenjük 1 evőkanál olvasztott vajjal.
- Amikor már majdnem kihűlt, elkészítjük a mázat. Ehhez a félretett töltelékhez hozzáadjuk az átszitált porcukrot, olvasztott vajat és sót, elkeverjük, majd egy zacskóba szedjük. A sarkát kivágjuk, és a kalács tetejét megcsíkozzuk vele.
- A végén megszórjuk a mandulával, és nagyjából 10 perc múlva tálalhatjuk is, addig megszilárdul a máz.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1024
- Feltöltés dátuma: 2021. május 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Takács Kriszti
133 recept