r
Nosalty Logó

Málnás írós muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Málnás írós muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 441 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2644 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 441 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    86.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2996 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    1127 mg
  • Nátrium
    838 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.5 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 2644 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást elkavarjuk a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval. Hozzákeverjük az írót és az olajat.
  2. 275 g lisztet elkeverünk a sütőporral és a szódabikarbónával, majd az írós masszához kavarjuk.
  3. A málnát elkavarjuk a maradék liszttel, és a tésztához kavarjuk.
  4. A muffin tepsi 12 mélyedését kibéleljük muffin papírral, majd a masszát a belekanalazzuk.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Kivesszük, kb. 5-10 percig hagyjuk állni, majd kivesszük a formából, és hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2882
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy gyors és finom sütike. Én most csak porcukorral megszórva tálaltam, de egy finom krémmel, vagy csak egyszerűen tejszínhabbal díszítve is tálalhatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...