r
Nosalty Logó

Málnás bomba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás bomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

A krém

A rétegezés

Összesen 457 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

A krém

A rétegezés

Összesen 5483 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

A krém

A rétegezés

Összesen 197 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 457 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177 g

Zsír

  • Összesen
    261.3 g
  • Telített zsírsav
    198 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9565.7 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1738 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    2973 mg
  • Nátrium
    2134 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    594.2 g
  • Cukor
    320 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1011.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    931 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2019 micro
Összesen 5483 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.3 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

A tészta

A krém

A rétegezés

Elkészítés

A tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az étolajat, vizet és a tejet, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és keményítőt.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és a sárga masszához forgatjuk nagyon óvatosan.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon, tűpróbáig sütjük (kb. 15 perc).
  4. A megsült tésztát még langyosan, a sütőpapírral együtt feltekerjük, így kapjuk meg a piskótatekercs alapját.
  5. A piskótatekercset, miután kihűlt, óvatosan kihajtjuk, megkenjük a lekvárral, majd újra feltekerjük.

A krém

  1. A krémhez a hideg tejszínt habbá verjük a cukorral és a zselatinfix hozzáadása után.
  2. 250 gramm málnát villával összetörünk, hozzáadjuk a túrót és a tejszín 2/3 részét.

A rétegezés

  1. Egy nagy, folpackkal bélelt, köralakú keverőtál oldalát kirakjuk a piskótaszeletekkel, annyit hagyunk, hogy az aljára is maradjon.
  2. A tálba ezután belekanalazzuk a krém felét, majd rakunk rá egy sor rumos tejbe áztatott babapiskótát, végül befedjük a maradék krémmel.
  3. A krém tetejére rányomkodjuk a maradék piskótatekercs szeleteket. Folpackkal lefedjük, hagyjuk legalább 2 órán át állni a hűtőben.
  4. A maradék krémhez adunk még pürésített málnát, ezzel szép piros színt kölcsönözve neki.
  5. A tésztát a hűtőből kivéve óvatosan egy tortatálra borítjuk (fejjel lefele, így kapunk egy szép „kupolát”). A málnás tejszínhabbal egy kinyomózsák segítségével díszítjük ízlés szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1119
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 06.

Ajánló

Bármilyen gyümölcsből el lehet készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptversenyre szerettem volna a legújabb művemmel nevezni. Mivel a kertünk tele van gyümölcsökkel, gondoltam készítek egy kis meglepetést a családnak. Sikerült :)

Hozzávalók

A tészta

A krém

A rétegezés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...