Málnapiros álom
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Priskin Reni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
Kerek málnás piskóta
-
22g tojás28 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
20g málna10 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
Téglalap alakú piskóta
-
22g tojás28 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
0 kcal
Mascarponekrém
-
25g mascarpone101 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
Lekváros töltelék
-
34g málnalekvár95 kcal
Összesen
433
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
Kerek málnás piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
200g málna104 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
Téglalap alakú piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0 kcal
Mascarponekrém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Lekváros töltelék
-
340g málnalekvár945 kcal
Összesen
4330
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
Kerek málnás piskóta
-
12.7g tojás16 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
11.6g málna6 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
Téglalap alakú piskóta
-
12.7g tojás16 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
0 kcal
Mascarponekrém
-
14.5g mascarpone58 kcal
-
5.8g porcukor22 kcal
-
11.6g habtejszín34 kcal
Lekváros töltelék
-
19.7g málnalekvár55 kcal
Összesen
251
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.8 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 224 micro
Összesen
433
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.5 g
Zsír
-
Összesen 203.9 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1662 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2701.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 493 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 1141 mg
-
Nátrium 733 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 538.2 g
-
Cukor 361 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 711.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1182 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 364 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 301 micro
-
Kolin: 1243 mg
-
Retinol - A vitamin: 1168 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 144 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2241 micro
Összesen
4330
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
251
kcal
Hozzávalók
Kerek málnás piskóta
-
4 db tojás
-
4 ek cukor
-
4 evőkanál finomliszt
Téglalap alakú piskóta
-
4 db tojás
-
4 ek cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
1 kávéskanál gluténmentes sütőpor
Mascarponekrém
-
25 dkg mascarpone
-
10 dkg porcukor
-
200 ml habtejszín
Lekváros töltelék
-
340 g málnalekvár
Elkészítés
Kerek málnás piskóta
- A tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A legalacsonyabb fokozatú keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgákat.
- A málnát a levével együtt turmixgép segítségével összepürésítjük. Ezt követően átszűrjük, és a mag nélküli málnapürét a habos masszához addig öntjük, amíg elérjük a kívánt piros színt a tésztához.
- Végezetül beleszitáljuk a lisztet, és óvatos mozdulatokkal alaposan elkeverjük. Előmelegített sütőben, 18 cm átmérőjű tortaformában, 180 fokon kb. 50 percig sütjük.
- Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, majd ezt a tésztamennyiséget vízszintesen kettévágjuk.
Téglalap alakú piskóta
- Az előzőek mintájára ebből a piskótából 2 adagot sütünk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral.
- A tojássárgáját lassú keverés mellett beleöntjük, majd összedolgozzuk.
- Az átszitált lisztet és a sütőport alaposan elkeverjük a masszával, majd előmelegített sütőben, 25x30 cm-es tepsiben, 180 fokon 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne szárítsuk ki a piskótalapokat.
- Miután kivettük a sütőből, hosszában 3 egyenlő részre vágjuk. Az első lapot megkenjük málnalekvárral, és szorosan feltekerjük, mint a piskótatekercset. Ezt követően minden piskótacsíkot megkenünk lekvárral, és az előző réteg folytatásaként hozzáragasztjuk, feltekerjük. Annyi lekvárral kenjük meg, hogy jól összefogja a lapokat.
- Miután az összes lapot feltekertük, a málnalekváros csigavonallal felfelé fordítva 10 percig állni hagyjuk.
Mascarponekrém
- A mascarpone krémsajtot a porcukorra elkeverjük.
- Habverő segítségével a habtejszínt kemény habbá verjük, majd összedolgozzuk a mascarponekrémmel. Ez az adag elég lesz a torta belső és külső rétegének bevonására is.
Lekváros töltelék
- A kettévágott, kerek, málnapiros piskóta egyik része lesz az alap. Ezt megkenjük egy kisebb adag mascarponekrémmel.
- A krémre ráhelyezzük a feltekert málnalekváros piskótacsíkokat, majd ennek a tetejét ismét megkenjük mascarponekrémmel.
- A legtetejére helyezzük a kerek piskóta másik felét is, így egy kör alapú, egész tortát kapunk.
- Bevonjuk az egész tortát a maradék krémmel, majd ízlés szerint, málnával díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 75 perc
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 917
- Feltöltés dátuma: 2019. április 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Priskin Reni
2 recept
A Málnapiros Álom torta, az idén 30 éves Hemofília Világnapjára készült.