r
Nosalty Logó

Málnapiros álom

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Priskin Reni
Málnapiros álom
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Kerek málnás piskóta

Téglalap alakú piskóta

Mascarponekrém

Lekváros töltelék

Összesen 433 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Kerek málnás piskóta

Téglalap alakú piskóta

Mascarponekrém

Lekváros töltelék

Összesen 4330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Kerek málnás piskóta

Téglalap alakú piskóta

Mascarponekrém

Lekváros töltelék

Összesen 251 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 433 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.5 g

Zsír

  • Összesen
    203.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2701.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1141 mg
  • Nátrium
    733 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.2 g
  • Cukor
    361 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    711.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    1243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1168 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2241 micro
Összesen 4330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Kerek málnás piskóta

Téglalap alakú piskóta

Mascarponekrém

Lekváros töltelék

Elkészítés

Kerek málnás piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A legalacsonyabb fokozatú keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgákat.
  2. A málnát a levével együtt turmixgép segítségével összepürésítjük. Ezt követően átszűrjük, és a mag nélküli málnapürét a habos masszához addig öntjük, amíg elérjük a kívánt piros színt a tésztához.
  3. Végezetül beleszitáljuk a lisztet, és óvatos mozdulatokkal alaposan elkeverjük. Előmelegített sütőben, 18 cm átmérőjű tortaformában, 180 fokon kb. 50 percig sütjük.
  4. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, majd ezt a tésztamennyiséget vízszintesen kettévágjuk.

Téglalap alakú piskóta

  1. Az előzőek mintájára ebből a piskótából 2 adagot sütünk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral.
  2. A tojássárgáját lassú keverés mellett beleöntjük, majd összedolgozzuk.
  3. Az átszitált lisztet és a sütőport alaposan elkeverjük a masszával, majd előmelegített sütőben, 25x30 cm-es tepsiben, 180 fokon 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne szárítsuk ki a piskótalapokat.
  4. Miután kivettük a sütőből, hosszában 3 egyenlő részre vágjuk. Az első lapot megkenjük málnalekvárral, és szorosan feltekerjük, mint a piskótatekercset. Ezt követően minden piskótacsíkot megkenünk lekvárral, és az előző réteg folytatásaként hozzáragasztjuk, feltekerjük. Annyi lekvárral kenjük meg, hogy jól összefogja a lapokat.
  5. Miután az összes lapot feltekertük, a málnalekváros csigavonallal felfelé fordítva 10 percig állni hagyjuk.

Mascarponekrém

  1. A mascarpone krémsajtot a porcukorra elkeverjük.
  2. Habverő segítségével a habtejszínt kemény habbá verjük, majd összedolgozzuk a mascarponekrémmel. Ez az adag elég lesz a torta belső és külső rétegének bevonására is.

Lekváros töltelék

  1. A kettévágott, kerek, málnapiros piskóta egyik része lesz az alap. Ezt megkenjük egy kisebb adag mascarponekrémmel.
  2. A krémre ráhelyezzük a feltekert málnalekváros piskótacsíkokat, majd ennek a tetejét ismét megkenjük mascarponekrémmel.
  3. A legtetejére helyezzük a kerek piskóta másik felét is, így egy kör alapú, egész tortát kapunk.
  4. Bevonjuk az egész tortát a maradék krémmel, majd ízlés szerint, málnával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 917
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Priskin Reni 2 recept

A Málnapiros Álom torta, az idén 30 éves Hemofília Világnapjára készült. 

Hozzávalók

Kerek málnás piskóta

Téglalap alakú piskóta

Mascarponekrém

Lekváros töltelék

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...