Málnakrémes túrótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vycu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta alapanyagai
-
41g tojás52 kcal
-
6g víz0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
19 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Málnazselé alapanyagai
Krém alapanyagai
-
125g mascarpone505 kcal
-
125g tehéntúró184 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
10 kcal
Torta tetejére
-
75g habtejszín219 kcal
-
10 kcal
Összesen
1355
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta alapanyagai
-
165g tojás208 kcal
-
24g víz0 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
76 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Málnazselé alapanyagai
Krém alapanyagai
-
500g mascarpone2020 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Torta tetejére
-
300g habtejszín876 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
5419
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta alapanyagai
-
7g tojás9 kcal
-
1g víz0 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
-
0.9g étkezési keményítő3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Málnazselé alapanyagai
Krém alapanyagai
-
21.3g mascarpone86 kcal
-
21.3g tehéntúró31 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
Torta tetejére
-
12.8g habtejszín37 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
Összesen
231
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.3 g
Zsír
-
Összesen 87.7 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 218 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1396.2 g
-
Cink 326 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 252 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 416 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.6 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 281.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 270 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 264 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 356 micro
Összesen
1355
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 169 g
Zsír
-
Összesen 350.6 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 873 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5585 g
-
Cink 1305 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 829 mg
-
Vas 1007 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 1665 mg
-
Nátrium 410 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 44 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 394.4 g
-
Cukor 276 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1127.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1079 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 188 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 547 mg
-
Retinol - A vitamin: 1054 micro
-
α-karotin 80 micro
-
β-karotin 240 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1426 micro
Összesen
5419
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.2 g
-
Cink 56 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 26 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
Tészta alapanyagai
-
3 db tojás
-
3 ek víz
-
8 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
8 dkg finomliszt
-
2 dkg étkezési keményítő
-
1 teáskanál sütőpor
Málnazselé alapanyagai
Krém alapanyagai
-
50 dkg mascarpone
-
50 dkg tehéntúró
-
1 teáskanál fahéj
-
10 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
Torta tetejére
-
3 dl habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Tészta alapanyagai
- A mirelit málnát felengedjük, és lehetőség szerint a levét jól lecsöpögtetjük. (Talán amiatt ázott szét az alsó piskóta, hogy nem csöpögtettem le.)
- A tojások fehérjét jó keményre felverjük 3 evőkanál hideg vízzel. (Itt kicsit meglepődtem, még sosem készítettem vízzel a tojásfehérjét. De pillanatok alatt bekeményedett.:)))
- A cukrokat összevegyítjük a sóval, és a tésztához keverjük, majd a tojássárgájákat is egyenként hozzáadjuk.
- Végül összevegyítjük a liszttel, a keményítővel és a sütőporral.
- Egy kapcsos, kerek tortaformának az alját zsírral kikenjük. Vigyázzunk, csak az aljára kerüljön a zsír! Majd liszttel meghintjük (általában inkább réteslisztet használok). A tésztát beleöntjük, és előmelegített sütőben 175 fokon 25 percig sütjük. Ha valakinek gázsütője van, akkor a 2-es fokozaton süsse.
- Ha megsült a tészta, kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk kihűlni. Érdemes meglazítani a piskóta szélét körben.
Málnazselé alapanyagai
- A málnát (amit jól lecsöpögtettünk:) és félretettünk) a cukorral és a citromlével pépesre keverjük. Nem kell megijedni a citromtól, kicsit savanyúbb lesz, de a torta összeállításakor az ízek nagyon is jól illenek majd egymáshoz.
- A zselatinport belekeverjük a lecsöpögtetett málna levébe, majd alacsony hőmérsékleten feloldjuk, és hozzákeverjük a málnapépet.
- A kihűlt tortalapot kivesszük a formából, keresztben kettévágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a formába, és rásimítjuk a málnazselét, majd fél órára a hűtőbe tesszük.
Krém alapanyagai
- Összekeverjük a mascarponét, a túrót, a cukrokat és a fahéjat. Érdemes jó krémesre kikavarni.
- Kivesszük a hűtőből a piskótát, és a zselére simítjuk a krémet, majd rátesszük a másik tortalapot.
- Megint betesszük a hűtőbe kb. fél órára.
Torta tetejére
- A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Kivesszük a formából a tortát, és lazán bevonjuk a tejszínnel minden oldalról.
- A tetejére lehet szórni tortadarát, csokiforgácsot, színes cukorkát.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1216
- Feltöltés dátuma: 2017. április 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Vycu
3 recept
Ezt a finom tortát egy újságban találtam, sajnos már nem tudom, melyikben, mert az igazi recept kitalálóját kellene dicséretben részesíteni. Szóval valami finom, krémes és főleg málnás sütire vágytam, és sok keresgélés után rábukkantam erre a nagyon guszta receptre. A valódi receptben szerepel még mézes puszedli apróra tördelve, de ilyenem nem volt, hát kihagytam belőle. Sajnos a málnavelő kicsit eláztatta a tésztámat, de az íze kárpótolta azt a sokkot, amit a torta kinézete okozott (bezzeg az eredeti recept képe hihetetlenül tökéletes).