r
Nosalty Logó

Málnahabos linzerkocka light

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Málnahabos linzerkocka light
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tészta és a hab közé

A habhoz

Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tészta és a hab közé

A habhoz

Összesen 3803 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tészta és a hab közé

A habhoz

Összesen 229 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.4 g

Zsír

  • Összesen
    152.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4907 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    936 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    640 mg
  • Foszfor
    1974 mg
  • Nátrium
    1197 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.5 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    776.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    829 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    952 micro
Összesen 3803 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta és a hab közé

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. A málnát turmixoljuk meg, és egy közepes lyukú szitán préseljük át. Ha van gyümölcscentrifugák, küldjük át azon a málnaszemeket, lényeg, hogy nagyrészt eltávolítsuk belőle a magokat, és a végén legyen kb. 4 dl málnapépünk.
  3. A zablisztet keverjük össze a darált mandulával, a citrom héjával, a xilittel és a sütőporral, végül gyúrjuk bele a light margarint. Ha nem állna össze, adjunk hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet. (Zab)lisztezett deszkán nyújtsuk 30x30-as lappá, helyezzük egy ekkora tepsibe, és toljuk a sütőbe 12 percre. Vegyük ki a tésztát a sütőből, és mérsékeljük a hőmérsékletet 100 fokra. Közben készítsük el a málnahabot.
  4. A habhoz minden készítsünk a kezünk ügyébe. Egy hőálló (vastag üveg a legjobb) tálat kenjünk ki kevés citromlével, öntsük bele a tojásfehérjéket, és adjunk hozzá egy csipet sót, majd egy elektromos habverővel kezdjük habbá verni gőz fölött. Ez azt jelenti, hogy egy vízzel megtöltött lábast helyezünk a hőálló tál alá úgy, hogy ne érjen bele az alja, és alágyújtunk. Mindeközben egy elektromos habverővel, a cukrok evőkanalankénti hozzáadása mellett kőkemény habbá verjük a fehérjét (legalább 10-15 perc!).
  5. Ha már kemény a hab, mérsékeljük a habverő fordulatszámát minimálisra - vagy folytathatjuk egy fakanállal is a keverést -, és öntsük a habba először a málnavelőt, majd ha kissé elkeveredett, akkor a főzős pudingport is.
  6. A linzertésztát kenjük meg a diabetikus lekvárral, majd terítsük szét rajta a málnahabot, és toljuk vissza a 100 fokos sütőbe 80 percre. Csak akkor szeleteljük, ha már teljesen kihűlt!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 218
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 12905
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnatermő vidékeken szokás keményre vert, cukros tojásfehérjéhez villával összetört málnát keverni, és így feltálalni desszertnek. Ezt gondoltam egy kicsit tovább... 36 szeletre vágva egy szelet 77,5 kcal-t és ~11 ch-t tartalmaz.

Hozzávalók

A tésztához

A tészta és a hab közé

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...