Málnahabos linzerkocka light
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
edan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
13g zabliszt51 kcal
-
8g mandula49 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
4g xilit10 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A tészta és a hab közé
-
19 kcal
A habhoz
-
42g málna22 kcal
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
13g xilit30 kcal
-
13g kókuszcukor49 kcal
-
14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
318
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
150g zabliszt606 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
50g xilit120 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A tészta és a hab közé
-
222 kcal
A habhoz
-
500g málna260 kcal
-
320g tojásfehérje166 kcal
-
150g xilit360 kcal
-
150g kókuszcukor585 kcal
-
171 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
3803
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
9.1g zabliszt37 kcal
-
6g mandula36 kcal
-
6g margarin43 kcal
-
3g xilit7 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
A tészta és a hab közé
-
4.8g sárgabaracklekvár13 kcal
A habhoz
-
30.2g málna16 kcal
-
19.3g tojásfehérje10 kcal
-
9.1g xilit22 kcal
-
9.1g kókuszcukor35 kcal
-
2.7g tejszínízű pudingpor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
229
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 408.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 64.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
318
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.4 g
Zsír
-
Összesen 152.3 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4907 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 936 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 640 mg
-
Foszfor 1974 mg
-
Nátrium 1197 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 538.5 g
-
Cukor 212 mg
-
Élelmi rost 54 mg
VÍZ
-
Összesen 776.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 829 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 146 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 137 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 768 micro
-
α-karotin 80 micro
-
β-karotin 674 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 952 micro
Összesen
3803
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 46.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
229
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A tészta és a hab közé
A habhoz
-
8 db tojásfehérje
-
15 dkg xilit
-
15 dkg kókuszcukor
-
1 csipet só
-
2 csepp citromlé
Elkészítés
A tésztához
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- A málnát turmixoljuk meg, és egy közepes lyukú szitán préseljük át. Ha van gyümölcscentrifugák, küldjük át azon a málnaszemeket, lényeg, hogy nagyrészt eltávolítsuk belőle a magokat, és a végén legyen kb. 4 dl málnapépünk.
- A zablisztet keverjük össze a darált mandulával, a citrom héjával, a xilittel és a sütőporral, végül gyúrjuk bele a light margarint. Ha nem állna össze, adjunk hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet. (Zab)lisztezett deszkán nyújtsuk 30x30-as lappá, helyezzük egy ekkora tepsibe, és toljuk a sütőbe 12 percre. Vegyük ki a tésztát a sütőből, és mérsékeljük a hőmérsékletet 100 fokra. Közben készítsük el a málnahabot.
- A habhoz minden készítsünk a kezünk ügyébe. Egy hőálló (vastag üveg a legjobb) tálat kenjünk ki kevés citromlével, öntsük bele a tojásfehérjéket, és adjunk hozzá egy csipet sót, majd egy elektromos habverővel kezdjük habbá verni gőz fölött. Ez azt jelenti, hogy egy vízzel megtöltött lábast helyezünk a hőálló tál alá úgy, hogy ne érjen bele az alja, és alágyújtunk. Mindeközben egy elektromos habverővel, a cukrok evőkanalankénti hozzáadása mellett kőkemény habbá verjük a fehérjét (legalább 10-15 perc!).
- Ha már kemény a hab, mérsékeljük a habverő fordulatszámát minimálisra - vagy folytathatjuk egy fakanállal is a keverést -, és öntsük a habba először a málnavelőt, majd ha kissé elkeveredett, akkor a főzős pudingport is.
- A linzertésztát kenjük meg a diabetikus lekvárral, majd terítsük szét rajta a málnahabot, és toljuk vissza a 100 fokos sütőbe 80 percre. Csak akkor szeleteljük, ha már teljesen kihűlt!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x30
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 218
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 12905
- Feltöltés dátuma: 2013. május 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
edan
84 recept
Málnatermő vidékeken szokás keményre vert, cukros tojásfehérjéhez villával összetört málnát keverni, és így feltálalni desszertnek. Ezt gondoltam egy kicsit tovább... 36 szeletre vágva egy szelet 77,5 kcal-t és ~11 ch-t tartalmaz.