r
Nosalty Logó

Mákvirág

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mákvirág
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A mákos linzertésztához

A díszítéshez

1569
Kalória
20.3g
Fehérje
171.4g
Szénhidrátok
91.5g
Zsír
53.1g
Víz
224.4g
Koleszterin
12g
Rost
72.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A mákos linzertésztához

A díszítéshez

Összesen 1569 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A mákos linzertésztához

A díszítéshez

Összesen 6276 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A mákos linzertésztához

A díszítéshez

Összesen 459 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1395.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    572 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.4 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 1569 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    365.8 g
  • Telített zsírsav
    194 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5581.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    2287 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    742 mg
  • Foszfor
    2070 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    685.5 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    212.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2292 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 6276 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 459 kcal

Elkészítés

A mákos linzertésztához

  1. Elkészítjük a mákos linzertésztát.
  2. Felhasítjuk a vaníliarudat és kikapargatjuk belőle a vaníliapépet. A kézi robotgép dagasztóspiráljával habosra keverjük a vajat/margarint a porcukorral, 1 csipet sóval, a vaníliapéppel, a tojással és a reszelt narancshéjjal. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a mákot, és összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és a hűtőben 1 éjszakán át pihentetjük.
  3. A tésztát lisztezett munkalapon vagy két sütőpapírlap között 3 mm vastagra kinyújtjuk, és 5-6 cm átmérőjű virágformával kiszúrjuk. Sütőpapírral kibélelünk 3-4 sütőlapot, rárakosgatjuk a virágokat, felének közepét lisztbe mártogatott gyűszűvel kiszúrjuk, fél órára hűvös helyre tesszük.
  4. A tésztahulladékot összegyúrjuk, lehűtjük, újraformázzuk, amíg teljesen el nem fogy.
  5. A sütőt előmelegítjük, a virágokat középső bordamagasságon megsütjük, hagyjuk kihűlni. A lekvárt kisebb mélyhűtőtasakba szedjük, egyik csücskét kivágjuk, a teli virágok közepére egy-egy pötty lekvárt nyomunk.
  6. A kilyukasztott virágokat rácsra sorakoztatjuk. A csokoládét meleg vízfürdőben felolvasztjuk. Sütőpapírból tekert tölcsérbe szedjük, és megcsíkozzuk vele a virágok tetejét. A csokoládés virágokat szelíden rányomjuk a lekvárral megpöttyözöttektetejére. 60 db lesz belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az idén a hagyományos, klasszikus linzert ötvöztem a karácsonyi konyha egyik jellemzőjével: a mákkal.    

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-birsalmás linzerkarika

Megfogtam az összes kedvenc ízemet és alapanyagomat és létrehoztam nekik egy aprósüteményt, ahol boldogan élhetnek együtt. A végeredmény az alábbi karácsonyi linzer, amelyből egy falat ...

Lakos Benedek

Húsvéti fészeklinzerek

Ezek a húsvéti linzersütik olyan egyszerűen elkészíthetőek, hogy csodálkozni fogtok, miért nem jutott előbb eszetekbe kipróbálni őket. A kisült kekszeket selymes csokikrémből ...

Nosalty

Lekváros linzer

Minden évben többször készítem el, gyerekkel is egyszerű, már ők állítják össze a tésztát, szaggatnak és színesítik lekvárral az alsó korongokat, versenyezve hogy szív vagy kör ...

Kreamutti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!