Máktorta pudingos krémmel töltve
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
372
Kalória
7.1g
Fehérje
28.2g
Szénhidrátok
26.3g
Zsír
23.2g
Víz
75g
Koleszterin
3.7g
Rost
14.9g
Cukor
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 31% Zsír
Tészta
-
8g mák44 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
23g tojás29 kcal
-
8 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
3 kcal
Krém
Összesen
372
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 31% Zsír
Tészta
-
100g mák525 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
101 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Krém
Összesen
4450
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 31% Zsír
Tészta
-
7.4g mák39 kcal
-
7.4g margarin53 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
20.4g tojás26 kcal
-
8 kcal
-
3.3g finomliszt12 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
Krém
-
7.4g mák39 kcal
-
3.3g vaníliás pudingpor13 kcal
-
22.2g tej12 kcal
-
11.1g margarin80 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
3.7g méz11 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
-
4.2g sárgabaracklekvár12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
331
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 613.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 283 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 23.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
372
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 85.3 g
Zsír
-
Összesen 315.1 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 118 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 123 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7366.5 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 3393 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 786 mg
-
Foszfor 2419 mg
-
Nátrium 579 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 338.3 g
-
Cukor 179 mg
-
Élelmi rost 45 mg
Víz
-
Összesen 278.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2435 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 234 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 313 micro
-
Kolin: 771 mg
-
Retinol - A vitamin: 2307 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1527 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1277 micro
Összesen
4450
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 546.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 20.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
331
kcal
Elkészítés
Tészta
- 200 fokra előmelegítjük a sütőt, kikenjük a tortaformát margarinnal (én egy 20x24-es méretű tortaformának megfelelő szilikon formában sütöttem, ezt nyilván nem kellett kikenni).
- Szétválasztjuk a tojásokat, az öt tojásfehérjéből kemény habot verünk.
- A tészta összes többi hozzávalóját összekeverjük, majd a fehérjéből kapott habot óvatosan beleforgatjuk.
- A tésztát a tortaformába öntjük, elsimítjuk a tetejét. (A tökéletesség végett én 10-15-ször óvatosan meg szoktam ütögetni az alját, vagy megrázom, mert így biztosan sima lesz a teteje, és nem csúcsosodik ki sütés közben a kenőkanál helye.)
- Cirka 20 percig légkeveréses üzemmódban sütjük, de amíg a tűpróba nem jó, nem vesszük ki a sütőből.
- Mikor kicsit kihűlt, az oldalánál fele magasságban késsel óvatosan elvágjuk a külső kérget, és egy fehér cérnaszállal kettémetsszük a tésztát.
- A tészta alsó felét és a felső részét hagyjuk külön kihűlni, az alsó részét megkenjük sárgabaracklekvárral (amit a krém hozzávalóinál soroltam fel).
Krém
- Pár evőkanálnyi tejjel elkeverjük a pudingport, a maradék tejet felforraljuk, ebbe mehet egy csipetnyi só meg egy késhegynyi fahéj is.
- Mikor a tej felforrt, beleöntjük a 100 g darált mákot. Folyamatos keverés mellett főzzük, és pár perc után a csomómentesre elkevert vaníliapuding is belejöhet. Ebből egy sűrű massza lesz (én 3-4 percig főztem, utána átöntöttem egy másik edénybe, és hűteni kezdtem).
- Amíg a mákos masszát hűtjük, a margarint és a cukrot meg a mézet habosra keverjük, majd a krém összes többi hozzávalóját hozzáadjuk, és jól elkeverjük.
- Ha teljesen kihűlt a mákos massza, akkor belekeverjük.
- Megkenjük a torta alját, majd rátéve a tetejét is.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 20 perc
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
A receptet a nevelőapám ihlette, aki mákot mákkal enne, ha tehetné. Már rég nem jártam otthon, amikor kitaláltam, hogy meglepem egy nagyon mákos süteménnyel, mindezt ő észre sem vette, olyan mélyen elmerült a horgászújságban. A torta kb. 20 percet élhetett, nagyon gyorsan elfogyott.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!