r
Nosalty Logó

Máktorta pudingos krémmel töltve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Máktorta pudingos krémmel töltve
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

372
Kalória
7.1g
Fehérje
28.2g
Szénhidrátok
26.3g
Zsír
23.2g
Víz
75g
Koleszterin
3.7g
Rost
14.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 372 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4450 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 331 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 372 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    315.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    123 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7366.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    3393 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    786 mg
  • Foszfor
    2419 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.3 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    278.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2435 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    771 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1527 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1277 micro
Összesen 4450 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 331 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. 200 fokra előmelegítjük a sütőt, kikenjük a tortaformát margarinnal (én egy 20x24-es méretű tortaformának megfelelő szilikon formában sütöttem, ezt nyilván nem kellett kikenni).
  2. Szétválasztjuk a tojásokat, az öt tojásfehérjéből kemény habot verünk.
  3. A tészta összes többi hozzávalóját összekeverjük, majd a fehérjéből kapott habot óvatosan beleforgatjuk.
  4. A tésztát a tortaformába öntjük, elsimítjuk a tetejét. (A tökéletesség végett én 10-15-ször óvatosan meg szoktam ütögetni az alját, vagy megrázom, mert így biztosan sima lesz a teteje, és nem csúcsosodik ki sütés közben a kenőkanál helye.)
  5. Cirka 20 percig légkeveréses üzemmódban sütjük, de amíg a tűpróba nem jó, nem vesszük ki a sütőből.
  6. Mikor kicsit kihűlt, az oldalánál fele magasságban késsel óvatosan elvágjuk a külső kérget, és egy fehér cérnaszállal kettémetsszük a tésztát.
  7. A tészta alsó felét és a felső részét hagyjuk külön kihűlni, az alsó részét megkenjük sárgabaracklekvárral (amit a krém hozzávalóinál soroltam fel).

Krém

  1. Pár evőkanálnyi tejjel elkeverjük a pudingport, a maradék tejet felforraljuk, ebbe mehet egy csipetnyi só meg egy késhegynyi fahéj is.
  2. Mikor a tej felforrt, beleöntjük a 100 g darált mákot. Folyamatos keverés mellett főzzük, és pár perc után a csomómentesre elkevert vaníliapuding is belejöhet. Ebből egy sűrű massza lesz (én 3-4 percig főztem, utána átöntöttem egy másik edénybe, és hűteni kezdtem).
  3. Amíg a mákos masszát hűtjük, a margarint és a cukrot meg a mézet habosra keverjük, majd a krém összes többi hozzávalóját hozzáadjuk, és jól elkeverjük.
  4. Ha teljesen kihűlt a mákos massza, akkor belekeverjük.
  5. Megkenjük a torta alját, majd rátéve a tetejét is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A receptet a nevelőapám ihlette, aki mákot mákkal enne, ha tehetné. Már rég nem jártam otthon, amikor kitaláltam, hogy meglepem egy nagyon mákos süteménnyel, mindezt ő észre sem vette, olyan mélyen elmerült a horgászújságban. A torta kb. 20 percet élhetett, nagyon gyorsan elfogyott. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!