r
Nosalty Logó

Máktorta pudingos krémmel töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Máktorta pudingos krémmel töltve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 372 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4450 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 331 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 372 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    315.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    123 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7366.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    3393 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    786 mg
  • Foszfor
    2419 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.3 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2435 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    771 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1527 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1277 micro
Összesen 4450 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. 200 fokra előmelegítjük a sütőt, kikenjük a tortaformát margarinnal (én egy 20x24-es méretű tortaformának megfelelő szilikon formában sütöttem, ezt nyilván nem kellett kikenni).
  2. Szétválasztjuk a tojásokat, az öt tojásfehérjéből kemény habot verünk.
  3. A tészta összes többi hozzávalóját összekeverjük, majd a fehérjéből kapott habot óvatosan beleforgatjuk.
  4. A tésztát a tortaformába öntjük, elsimítjuk a tetejét. (A tökéletesség végett én 10-15-ször óvatosan meg szoktam ütögetni az alját, vagy megrázom, mert így biztosan sima lesz a teteje, és nem csúcsosodik ki sütés közben a kenőkanál helye.)
  5. Cirka 20 percig légkeveréses üzemmódban sütjük, de amíg a tűpróba nem jó, nem vesszük ki a sütőből.
  6. Mikor kicsit kihűlt, az oldalánál fele magasságban késsel óvatosan elvágjuk a külső kérget, és egy fehér cérnaszállal kettémetsszük a tésztát.
  7. A tészta alsó felét és a felső részét hagyjuk külön kihűlni, az alsó részét megkenjük sárgabaracklekvárral (amit a krém hozzávalóinál soroltam fel).

Krém

  1. Pár evőkanálnyi tejjel elkeverjük a pudingport, a maradék tejet felforraljuk, ebbe mehet egy csipetnyi só meg egy késhegynyi fahéj is.
  2. Mikor a tej felforrt, beleöntjük a 100 g darált mákot. Folyamatos keverés mellett főzzük, és pár perc után a csomómentesre elkevert vaníliapuding is belejöhet. Ebből egy sűrű massza lesz (én 3-4 percig főztem, utána átöntöttem egy másik edénybe, és hűteni kezdtem).
  3. Amíg a mákos masszát hűtjük, a margarint és a cukrot meg a mézet habosra keverjük, majd a krém összes többi hozzávalóját hozzáadjuk, és jól elkeverjük.
  4. Ha teljesen kihűlt a mákos massza, akkor belekeverjük.
  5. Megkenjük a torta alját, majd rátéve a tetejét is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1531
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet a nevelőapám ihlette, aki mákot mákkal enne, ha tehetné. Már rég nem jártam otthon, amikor kitaláltam, hogy meglepem egy nagyon mákos süteménnyel, mindezt ő észre sem vette, olyan mélyen elmerült a horgászújságban. A torta kb. 20 percet élhetett, nagyon gyorsan elfogyott. 

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...