r
Nosalty Logó

Máktorta 6. -citruskrémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Máktorta 6. -citruskrémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A citruskrémhez

Összesen 850 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A citruskrémhez

Összesen 6809 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A citruskrémhez

Összesen 289 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 850 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    349.7 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10891.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    4899 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    813 mg
  • Foszfor
    3453 mg
  • Nátrium
    1537 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    851.2 g
  • Cukor
    604 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2206 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2139 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    728 micro
  • β-crypt
    149 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 6809 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A citruskrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta készítése:
  2. A lisztet átszitáljuk, sütőporral vegyítjük.
  3. A tojást jól kikeverjük a cukorral és a mákkal, majd hozzáadjuk a tejet.
  4. Belereszeljük a citromhéjat, hozzáadjuk a megmosott mazsolát, és az így kapott masszát vegyítjük a sütőporos liszttel.
  5. A jól kikevert tésztát sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük.
  6. Közepes lángon (gázsütő 3. fokozat) kb. 25-30 percig (tűpróbáig) sütjük.
  7. Kréme készítése:
  8. A tejből és lisztből fehérkrémet (besamelt) főzünk, megvárjuk, míg kihűl.
  9. A vajat, margarint és a porcukrot habosra keverjük.
  10. A kihűlt besamelhez adjuk a narancslevet, citromlevet és héjat, majd a cukros vajhoz adjuk apránként, és jól kikeverjük.
  11. A kihűlt tésztát megtöltjük a krémmel, tetejét is bevonjuk.
  12. Saját alapanyagaival dekorálhatjuk, valamint pirított mandulával.
  13. Készíthetjük a krémalapot főzött vaníliás pudingból vagy hidegen kikeverhető krémporból egyaránt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9099
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns ízvilágú, kellemes sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A citruskrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...