r
Nosalty Logó

Mákosguba torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS14 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mákosguba torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A gubához

A krémhez

A díszítéshez

509
Kalória
12.4g
Fehérje
60.5g
Szénhidrátok
24.1g
Zsír
59.9g
Víz
57.2g
Koleszterin
4.1g
Rost
36.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A gubához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 509 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A gubához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6119 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A gubához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 179 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    905.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 509 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.4 g

Zsír

  • Összesen
    288.6 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10863.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    4510 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    683 mg
  • Foszfor
    2107 mg
  • Nátrium
    3302 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    725.4 g
  • Cukor
    436 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    719.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    801 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    462 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    460 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1176 micro
Összesen 6119 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

A gubához

  1. A tortaalapot előző nap készítsük el. Ehhez a kifliket felkarikázzuk, és egy nagy tálba tesszük. Közben a tejet a mézzel, reszelt narancshéjjal, a vaníliás cukorral és őrölt fahéjjal felforraljuk. Leöntjük vele a kiflikarikákat és rászórjuk a darált mákot. Jól összeforgatjuk, és kivajazott 26 cm-es tortaformába öntjük. Jól megnyomkodjuk, hogy ne maradjanak hézagok.
  2. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 percig sütjük. Kissé megemelkedik, de aztán a sütőből kivéve összeesik ismét. A formában hagyjuk kihűlni.
  3. Másnap elkészítjük a krémet: a zselatint a vízzel felmelegítjük, ne forrjon, majd hagyjuk hűlni. Amíg hűl, a tojássárgákat kikeverjük a porcukorral és vaníliás cukorral, hozzáadjuk a vajkrémet, a reszelt narancshéjat és jól kidolgozzuk.
  4. A tejszínt felverjük. A tojássárgás masszába keverjük a langyosra hűlt zselatint, és amikor már teljesen elkeveredett, beleforgatjuk a tejszínhabot is.
  5. A tortaforma szélét a mákosguba réteg felett maradt részen körbe kirakjuk félbevágott narancs szeletekkel, és a krémet beletöltjük a formába.
  6. A tetejét is kirakjuk narancs szeletekkel és 3-4 órára hűtőbe tesszük.
  7. Mielőtt tálaljuk, meghintjük kevés őrölt fahéjjal és egész fahéjjal díszítjük.
  8. Az édes krém és a kevésbé édes mákosguba nagyszerűen kiegészíti egymást.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Totti barátomnak készítettem szülinapjára ezt a tortát, mert szereti a mákosgubát. Először azt hitte, hülyéskedek, hogy ezt fogok neki készíteni, de amikor meglátta, nagyon megörült neki. Sikerült egy nem csak dekoratív, de igen finom tortát összeállítani. Nagy sikere volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!