r
Nosalty Logó

Mákosguba-torta Katrintól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katrin
Mákosguba-torta Katrintól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mákos guba elkészítése

A vaníliapuding elkészítése

A tejszín elkészítése

Összesen 570 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mákos guba elkészítése

A vaníliapuding elkészítése

A tejszín elkészítése

Összesen 4557 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mákos guba elkészítése

A vaníliapuding elkészítése

A tejszín elkészítése

Összesen 192 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1390.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 570 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.6 g

Zsír

  • Összesen
    186.6 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11125 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    5076 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    803 mg
  • Foszfor
    2278 mg
  • Nátrium
    2756 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    586.8 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    674 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    548 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    664 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 4557 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

A mákos guba elkészítése

A vaníliapuding elkészítése

A tejszín elkészítése

Elkészítés

A mákos guba elkészítése

  1. A kifliket felkarikázzuk, s hagyjuk, hogy megszáradjon. (Én általában előző nap felkarikázom, berakom a spájzba, s másnap készítem el a mákosguba-tortát, addig jól megkeményednek a kiflikarikák.)
  2. A fél liter tejet jól felmelegítjük, s kikészítünk egy nagyobb tésztaszűrőt. A kiflikarikák kb. 1/3-át belerakjuk a tésztaszűrőbe, s ráöntjük a forró tejet, hogy megpuhítsa a tej. Természetesen a tésztaszűrő alá rakunk egy nagyobb fazekat, s abba folyik a tej, amit még a következő szűrések alkalmával újra felmelegítünk, s a többi kiflikarikákra öntünk.
  3. Egy nagyobb tálba rakjuk ezeket a kiflikarikákat, majd rászórjuk a darált mákot és a kristálycukrot, s óvatosan összekeverjük.
  4. Bekapcsoljuk a sütőt. Ezután kikészítünk egy tortaformát, aminek az alját kicsit kivajazzuk, s rárakosgatjuk a mákos gubákat.

A vaníliapuding elkészítése

  1. 2 csomag vaníliás pudingport megfőzünk a 8 dl tejjel és a 8 evőkanál kristálycukorral. A vaníliapuding kb. felét ráöntjük a mákos gubákra, ami szépen belefolyik a gubák közé is. A tetejét elegyengetjük, s berakjuk a sütőbe kb. 20 percre, a gázsütő 6-os fokozatára.
  2. Ha letelt a 20 perc, akkor kivesszük a sütőből, kicsit hagyjuk, hogy langyosra hűljön, majd ráöntjük a maradék vaníliapudingot, s berakjuk a hűtőbe, hogy teljesen kihűljön.

A tejszín elkészítése

  1. Felverjük a tejszínt a cukorral, s a kihűlt vaníliapudingra terítjük, szépen elegyengetjük. Tetejét ki lehet díszíteni, de ez nem fontos.
  2. Visszarakjuk a hűtőbe pár órára, s már felszeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1681
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 11.

Ajánló

Bármikor el lehet készíteni, de mi karácsonykor mindig eszünk mákos gubát, tehát ezt a tortát is mindig el fogom készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy kedvencünk a mákos guba, ezért találtam ki, hogy kicsit felturbózom. Így még sokkal finomabb és mutatósabb is!

Hozzávalók

A mákos guba elkészítése

A vaníliapuding elkészítése

A tejszín elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...