r
Nosalty Logó

Mákosguba-torta Katrintól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katrin
Mákosguba-torta Katrintól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mákos guba elkészítése

A vaníliapuding elkészítése

A tejszín elkészítése

Összesen 570 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mákos guba elkészítése

A vaníliapuding elkészítése

A tejszín elkészítése

Összesen 4557 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mákos guba elkészítése

A vaníliapuding elkészítése

A tejszín elkészítése

Összesen 192 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1390.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 570 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.6 g

Zsír

  • Összesen
    186.6 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11125 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    5076 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    803 mg
  • Foszfor
    2278 mg
  • Nátrium
    2756 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    586.8 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    674 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    548 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    664 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 4557 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

A mákos guba elkészítése

A vaníliapuding elkészítése

A tejszín elkészítése

Elkészítés

A mákos guba elkészítése

  1. A kifliket felkarikázzuk, s hagyjuk, hogy megszáradjon. (Én általában előző nap felkarikázom, berakom a spájzba, s másnap készítem el a mákosguba-tortát, addig jól megkeményednek a kiflikarikák.)
  2. A fél liter tejet jól felmelegítjük, s kikészítünk egy nagyobb tésztaszűrőt. A kiflikarikák kb. 1/3-át belerakjuk a tésztaszűrőbe, s ráöntjük a forró tejet, hogy megpuhítsa a tej. Természetesen a tésztaszűrő alá rakunk egy nagyobb fazekat, s abba folyik a tej, amit még a következő szűrések alkalmával újra felmelegítünk, s a többi kiflikarikákra öntünk.
  3. Egy nagyobb tálba rakjuk ezeket a kiflikarikákat, majd rászórjuk a darált mákot és a kristálycukrot, s óvatosan összekeverjük.
  4. Bekapcsoljuk a sütőt. Ezután kikészítünk egy tortaformát, aminek az alját kicsit kivajazzuk, s rárakosgatjuk a mákos gubákat.

A vaníliapuding elkészítése

  1. 2 csomag vaníliás pudingport megfőzünk a 8 dl tejjel és a 8 evőkanál kristálycukorral. A vaníliapuding kb. felét ráöntjük a mákos gubákra, ami szépen belefolyik a gubák közé is. A tetejét elegyengetjük, s berakjuk a sütőbe kb. 20 percre, a gázsütő 6-os fokozatára.
  2. Ha letelt a 20 perc, akkor kivesszük a sütőből, kicsit hagyjuk, hogy langyosra hűljön, majd ráöntjük a maradék vaníliapudingot, s berakjuk a hűtőbe, hogy teljesen kihűljön.

A tejszín elkészítése

  1. Felverjük a tejszínt a cukorral, s a kihűlt vaníliapudingra terítjük, szépen elegyengetjük. Tetejét ki lehet díszíteni, de ez nem fontos.
  2. Visszarakjuk a hűtőbe pár órára, s már felszeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1675
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 11.

Ajánló

Bármikor el lehet készíteni, de mi karácsonykor mindig eszünk mákos gubát, tehát ezt a tortát is mindig el fogom készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy kedvencünk a mákos guba, ezért találtam ki, hogy kicsit felturbózom. Így még sokkal finomabb és mutatósabb is!

Hozzávalók

A mákos guba elkészítése

A vaníliapuding elkészítése

A tejszín elkészítése

Címlapról ajánljuk