Mákosguba-torta Katrintól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katrin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
A mákos guba elkészítése
A vaníliapuding elkészítése
A tejszín elkészítése
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g cukor5 kcal
Összesen
570
kcal
- 10% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
A mákos guba elkészítése
A vaníliapuding elkészítése
A tejszín elkészítése
-
200g habtejszín584 kcal
-
10g cukor39 kcal
Összesen
4557
kcal
- 10% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
A mákos guba elkészítése
A vaníliapuding elkészítése
-
3.8g vaníliás pudingpor14 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
33.6g tej19 kcal
A tejszín elkészítése
-
8.4g habtejszín25 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
Összesen
192
kcal
- 10% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1390.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 634 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 285 mg
-
Nátrium 345 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.3 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 35.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
570
kcal
- 10% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.6 g
Zsír
-
Összesen 186.6 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11125 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 5076 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 803 mg
-
Foszfor 2278 mg
-
Nátrium 2756 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 586.8 g
-
Cukor 283 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 283.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 674 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 548 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 664 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 148 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
4557
kcal
- 10% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 467.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 213 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 11.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
192
kcal
Hozzávalók
A mákos guba elkészítése
A vaníliapuding elkészítése
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
8 ek cukor
-
8 dl tej
A tejszín elkészítése
-
2 dl habtejszín
-
1 ek cukor
Elkészítés
A mákos guba elkészítése
- A kifliket felkarikázzuk, s hagyjuk, hogy megszáradjon. (Én általában előző nap felkarikázom, berakom a spájzba, s másnap készítem el a mákosguba-tortát, addig jól megkeményednek a kiflikarikák.)
- A fél liter tejet jól felmelegítjük, s kikészítünk egy nagyobb tésztaszűrőt. A kiflikarikák kb. 1/3-át belerakjuk a tésztaszűrőbe, s ráöntjük a forró tejet, hogy megpuhítsa a tej. Természetesen a tésztaszűrő alá rakunk egy nagyobb fazekat, s abba folyik a tej, amit még a következő szűrések alkalmával újra felmelegítünk, s a többi kiflikarikákra öntünk.
- Egy nagyobb tálba rakjuk ezeket a kiflikarikákat, majd rászórjuk a darált mákot és a kristálycukrot, s óvatosan összekeverjük.
- Bekapcsoljuk a sütőt. Ezután kikészítünk egy tortaformát, aminek az alját kicsit kivajazzuk, s rárakosgatjuk a mákos gubákat.
A vaníliapuding elkészítése
- 2 csomag vaníliás pudingport megfőzünk a 8 dl tejjel és a 8 evőkanál kristálycukorral. A vaníliapuding kb. felét ráöntjük a mákos gubákra, ami szépen belefolyik a gubák közé is. A tetejét elegyengetjük, s berakjuk a sütőbe kb. 20 percre, a gázsütő 6-os fokozatára.
- Ha letelt a 20 perc, akkor kivesszük a sütőből, kicsit hagyjuk, hogy langyosra hűljön, majd ráöntjük a maradék vaníliapudingot, s berakjuk a hűtőbe, hogy teljesen kihűljön.
A tejszín elkészítése
- Felverjük a tejszínt a cukorral, s a kihűlt vaníliapudingra terítjük, szépen elegyengetjük. Tetejét ki lehet díszíteni, de ez nem fontos.
- Visszarakjuk a hűtőbe pár órára, s már felszeletelhetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x30
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1681
- Feltöltés dátuma: 2016. március 11.
Ajánló
Bármikor el lehet készíteni, de mi karácsonykor mindig eszünk mákos gubát, tehát ezt a tortát is mindig el fogom készíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katrin
144 recept
Nagy kedvencünk a mákos guba, ezért találtam ki, hogy kicsit felturbózom. Így még sokkal finomabb és mutatósabb is!