r
Nosalty Logó

Mákos zserbó szilvalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Mákos zserbó szilvalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1887 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7548 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 395 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    103 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2576.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1178 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    928 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.6 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 1887 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    412.1 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    153 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10307.4 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    4710 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    1331 mg
  • Foszfor
    3710 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    862.3 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2450 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    527 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2310 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1636 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 7548 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgákat a margarinnal habosra keverjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót, végül kézzel átdolgozzuk (ha szükséges, lisztet még adhatunk hozzá).
  2. A mákot összekeverjük a cukorral.
  3. A tésztát három részre osztjuk, és elnyújtjuk. Az elsőt tepsibe tesszük, lekenjük a lekvár felével, és megszórjuk a mák felével, erre jön a második tészta, lekvár, mák, majd a harmadik tészta. A tetejét villával megszurkáljuk.
  4. Megsütjük.
  5. Amikor a kalács kihűlt, lekenjük az olvasztott csokoládéval.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 109
  • 7 napos nézettség: 450
  • Össznézettség: 27993
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Most először próbáltuk ki, már több helyen is olvastam róla, de mi mindig a hagyományosat készítettük. Ideje volt már kipróbálni, és nem csalódtunk, finom.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...