r
Nosalty Logó

Mákos-szezámos-sajtos rudak

Évi néni
Mákos-szezámos-sajtos rudak
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

537
Kalória
12.7g
Fehérje
40.2g
Szénhidrát
37.5g
Zsír
29.8g
Víz
108.7g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 537 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 4292 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 433 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1080 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 537 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    299.9 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    870 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8640.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    2231 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    652 mg
  • Foszfor
    2478 mg
  • Nátrium
    3065 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    321.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    238.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2159 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 4292 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 433 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a tésztához adjuk, a fehérjével majd lekenjük a kész tésztát.
  2. A szezámmag és tojásfehérje kivételével mindent hidegen dagasztógép táljába mérünk, és összegyúrjuk. (Akár egy kis citromhéjat is reszelhetünk bele, mert úgy még finomabb lesz.) A tésztát fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük pihenni.
  3. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk 0,5 cm vékony téglalappá, majd megkenjük a maradék tojásfehérjével, és megszórjuk gazdagon szezámmaggal.
  4. Ezután derelyevágóval ujjnyi rudakat vágunk belőle, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk.
  5. 180 fokon 18-20 percet sütjük alul-felül sütésen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x40

Mindig készítek valamit, amiben változatos mennyiségben és milyenségben magok vannak, hisz nagyon hasznosak számunkra.

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...