r
Nosalty Logó

Mákos és szezámmagos grissini

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Mákos és szezámmagos grissini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 497 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1990 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 267 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2571.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    2070 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 497 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10286.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    694 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    885 mg
  • Nátrium
    8282 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 1990 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1378.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    1110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit hanyag eleganciával összedobáljuk, és begyúrjuk. Fél órát pihentetjük.
  2. Rudakat sodrunk, papírral bélelt tepsibe tesszük.
  3. Tojással megkenjük a tésztát, majd ízlés szerint megszórjuk magvakkal.
  4. Ismét pihentetjük 10 percet a tepsiben.
  5. Végül megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7813
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 11.

Ajánló

Fele tésztába apróra vágot rozmaringot tettem, ami sülés közben....hmm, fenséges illatú volt! Készítettem szezámost és mákosat is próbaképp. Legközelebb fokozom az ízeket, pl: fokhagymával, különböző fűszerekkel. Itt csak a képzelet szab határt :). Különböző mártogatókkal is tuti lehet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos és szezámmagos grissini
TraRita 118 recept

Fiammal tévéztünk, miért is ne? Sütöttek - főztek, mi pedig csorgattuk a nyálunkat :). Valami sósat készítettek, és már abban a pillanatban járt is az agyam. És ahogy beszélgettünk a sós rágcsákról, beugrott a grissini. Na, nekem se kellet több! Már a neten lógtam, és receptet keresgéltem. Rábukkantam erre az isteni grissinire. Hát csoda, hogy volt itthon szárított élesztő, mert nem vagyok nagy rajongója. Egyszer véletlenül keveredett a kosaramba vásárlás közben. Szóval pillanatok alatt kész volt a tészta. Gyermekeim csak lestek, épp hogy beszéltünk róla, és már ott is a konyhában a friss rágcsa. Egy dologban biztos vagyok: ez grissini nagyon sűrű vendég lesz nálunk :D.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...