Mákos sütemény Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
13g vaj90 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
2g barna rum4 kcal
-
0g só0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
17g mák88 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
10 kcal
-
1g zsemlemorzsa3 kcal
Összesen
310
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
150g vaj1076 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
20g barna rum46 kcal
-
0g só0 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
200g mák1050 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
114 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
Összesen
3698
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
15.1g vaj108 kcal
-
20.1g porcukor78 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
2g barna rum5 kcal
-
0g só0 kcal
-
33.2g tojás42 kcal
-
20.1g mák106 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
12 kcal
-
1g zsemlemorzsa4 kcal
Összesen
373
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 587.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 23.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
310
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.4 g
Zsír
-
Összesen 233.4 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 1403 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7045.4 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 3107 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 748 mg
-
Foszfor 2427 mg
-
Nátrium 560 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 331.6 g
-
Cukor 208 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 282.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1491 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 329 micro
-
Kolin: 906 mg
-
Retinol - A vitamin: 1471 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1470 micro
Összesen
3698
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 709.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 313 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 28.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
373
kcal
Hozzávalók
-
200 g porcukor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
20 ml barna rum
-
1 csipet só
-
6 db tojás
-
50 g finomliszt
-
30 g étkezési keményítő
-
1 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
- Egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát kevés vajjal kikenjük, és megszórjuk a morzsával.
- A vajat a porcukor 1/3-ával krémesre keverjük, a végén hozzákeverjük a sót, a rumot és a citromhéjat. A tojások sárgáját egyenként a vajas krémhez keverjük.
- A tojások fehérjét kemény habbá keverjük, apránként hozzákeverjük a maradék porcukrot, tovább verjük, míg ha éles késsel bevágunk a habba, a vágás megmarad. A mákot elkeverjük a liszttel és az étkezési keményítővel.
- A tojásfehérjének az 1/3-át a vajas masszához keverjük. Majd a maradékot a vajas masszára borítjuk, rászórjuk a mákos-liszt keveréket. Az egészet óvatosan sima masszává keverjük. A masszát az előkészített formába töltjük.
- 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 45-50 perc alatt megsütjük. Kivesszük, kb. 30 percig hagyjuk hűlni, majd a karimát lekapcsoljuk és rácsra borítjuk. Fóliával letakarjuk, és 12 órát hagyjuk pihenni.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 199
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 18912
- Feltöltés dátuma: 2014. február 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Egy egyszerű, nagyon finom, piskótaszerű sütemény. Porcukorral megszórva és tejszínhab kíséretében nagyon finom, de bevonhatjuk keserű csokoládé glazúrral is.