r
Nosalty Logó

Mákos sütemény Glaser konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Mákos sütemény Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3698 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 373 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 310 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    233.4 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7045.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    3107 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    748 mg
  • Foszfor
    2427 mg
  • Nátrium
    560 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.6 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1491 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    906 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1471 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1470 micro
Összesen 3698 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát kevés vajjal kikenjük, és megszórjuk a morzsával.
  2. A vajat a porcukor 1/3-ával krémesre keverjük, a végén hozzákeverjük a sót, a rumot és a citromhéjat. A tojások sárgáját egyenként a vajas krémhez keverjük.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá keverjük, apránként hozzákeverjük a maradék porcukrot, tovább verjük, míg ha éles késsel bevágunk a habba, a vágás megmarad. A mákot elkeverjük a liszttel és az étkezési keményítővel.
  4. A tojásfehérjének az 1/3-át a vajas masszához keverjük. Majd a maradékot a vajas masszára borítjuk, rászórjuk a mákos-liszt keveréket. Az egészet óvatosan sima masszává keverjük. A masszát az előkészített formába töltjük.
  5. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 45-50 perc alatt megsütjük. Kivesszük, kb. 30 percig hagyjuk hűlni, majd a karimát lekapcsoljuk és rácsra borítjuk. Fóliával letakarjuk, és 12 órát hagyjuk pihenni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 18884
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy egyszerű, nagyon finom, piskótaszerű sütemény. Porcukorral megszórva és tejszínhab kíséretében nagyon finom, de bevonhatjuk keserű csokoládé glazúrral is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...