r
Nosalty Logó

Mákos piskóta vaníliasodóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos piskóta vaníliasodóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 762 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3047 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 234 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1885.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    786 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    606 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 762 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    162.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7542.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    3145 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    2423 mg
  • Nátrium
    1444 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.5 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1076 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 3047 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A száraz alapanyagokat beleöntjük egy tálba, és jó alaposan összekeverjük. A tojást és a tejet hozzáöntjük, és robotgéppel krémesre dolgozzuk. Végül beleöntjük a vajat is, és azt is elkeverjük benne.
  2. Sütőpapírral bélelt közepes méretű, magas falú tepsibe öntjük, és kis lángon kb. 30-40 percig sütjük. (Hőfokot nem tudok mondani, rovátkás a gázsütőnk szabályzója). Ha a széle barna és a tűpróbát is kiállja, kész.
  3. Elkészítjük a sodót. A tej 3/4-ét beletesszük egy lábosba, és lassú tűzön elkezdjük melegíteni. Addig a tej 1/4-ét a cukorral és a vaníliás pudingporral csomómentesre keverjük. A felforrt tejbe öntjük, és sűrűsödésig kevergetjük.
  4. A piskóta széleit (barna részek) levágjuk, és a megmaradt téglalapot kockázzuk.
  5. Leöntjük a sodóval és melegen tálaljuk.
  6. Díszítésnek egy kis epret használhatunk, ha szeretnénk. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8505
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű, nem túl édes, puha mákos sütemény. Bármilyen alkalomra jó, nem csak kinézetre ínycsiklandozó, de az íze is finom!:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...