Mákos piskóta vaníliasodóval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
38g finomliszt137 kcal
-
29g cukor111 kcal
-
25g mák131 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
63g tej35 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
28g tojás35 kcal
A krémhez
Összesen
762
kcal
- 9% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 40.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1885.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 786 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 606 mg
-
Nátrium 361 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.1 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 29.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 284 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 269 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 183 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
762
kcal
- 9% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 65.4 g
Zsír
-
Összesen 162.1 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7542.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 3145 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 401 mg
-
Foszfor 2423 mg
-
Nátrium 1444 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 328.5 g
-
Cukor 164 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 119.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 112 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 324 mg
-
Retinol - A vitamin: 1076 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 732 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 514 micro
Összesen
3047
kcal
- 9% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 580.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 242 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 9.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A száraz alapanyagokat beleöntjük egy tálba, és jó alaposan összekeverjük. A tojást és a tejet hozzáöntjük, és robotgéppel krémesre dolgozzuk. Végül beleöntjük a vajat is, és azt is elkeverjük benne.
- Sütőpapírral bélelt közepes méretű, magas falú tepsibe öntjük, és kis lángon kb. 30-40 percig sütjük. (Hőfokot nem tudok mondani, rovátkás a gázsütőnk szabályzója). Ha a széle barna és a tűpróbát is kiállja, kész.
- Elkészítjük a sodót. A tej 3/4-ét beletesszük egy lábosba, és lassú tűzön elkezdjük melegíteni. Addig a tej 1/4-ét a cukorral és a vaníliás pudingporral csomómentesre keverjük. A felforrt tejbe öntjük, és sűrűsödésig kevergetjük.
- A piskóta széleit (barna részek) levágjuk, és a megmaradt téglalapot kockázzuk.
- Leöntjük a sodóval és melegen tálaljuk.
- Díszítésnek egy kis epret használhatunk, ha szeretnénk. Jó étvágyat kívánok!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 8505
- Feltöltés dátuma: 2013. április 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Könnyű, nem túl édes, puha mákos sütemény. Bármilyen alkalomra jó, nem csak kinézetre ínycsiklandozó, de az íze is finom!:)