r
Nosalty Logó

Mákos párna

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Mákos párna
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A gyúrt tésztához

Töltelékhez

Összesen 505 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A gyúrt tésztához

Töltelékhez

Összesen 6034 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A gyúrt tésztához

Töltelékhez

Összesen 356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 505 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.8 g

Zsír

  • Összesen
    311.4 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    921 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10394 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    4203 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    838 mg
  • Foszfor
    3770 mg
  • Nátrium
    1280 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    712.3 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    357 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1919 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1881 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    715 micro
Összesen 6034 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 356 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A gyúrt tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

A gyúrt tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a többi hozzávalót és sima tésztává gyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk és kb. 30 percig hidegre tesszük.
  2. A töltelékhez a mákot a kétféle cukorral és a tejjel felfőzzük, kb. 3 percig főzzük. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük az áfonyát. Hűlni hagyjuk.
  3. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, derelyevágóval kb. 5 x 5 cm-es négyzetekre vágjuk.
  4. A négyzetek felét sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Mindegyikre mogyorónyi tölteléket teszünk, majd ráfektetünk egy másik négyzetet, a széleit kicsit összenyomkodjuk.
  5. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk es 12 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 315
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 92451
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A töltelékhez a tőzegáfonyát helyettesíthetjük aszalt barackkal, vagy mazsolával. A kihűlt aprósüteményeket szórjuk meg kevés porcukorral.

Hozzávalók

A gyúrt tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...