r
Nosalty Logó

Mákos lasagne

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lilalicsi
Mákos lasagne
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Alap

Krém

1262
Kalória
35.8g
Fehérje
170g
Szénhidrátok
48.9g
Zsír
67.5g
Víz
296.9g
Koleszterin
14.1g
Rost
108.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Alap

Krém

Összesen 1262 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Alap

Krém

Összesen 5042 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Alap

Krém

Összesen 223 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2633.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    1241 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    798 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 1262 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.1 g

Zsír

  • Összesen
    195.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    1188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10533.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    4963 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    1020 mg
  • Foszfor
    3194 mg
  • Nátrium
    1000 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    679.9 g
  • Cukor
    433 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    269.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    830 micro
  • Kolin:
    920 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1506 micro
Összesen 5042 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

Alap

  1. Készítsünk elő egy 20×30 centiméteres tűzálló tálat, amit vajjal kenjünk ki.
  2. Daráljuk le a mákot, vegyítsük a cukorral, adjunk hozzá egy csomag vaníliás cukrot is.
  3. Készítsük elő a 200 gramm száraz lasagne tésztát is.

Krém

  1. Három deciliter tejet tegyünk félre, a többit tegyük fel forralni.
  2. A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral. A habosra kevert sárgájához adjuk a lisztet, majd folyamatos keverés mellett a maradék tejet is. Ezt a masszát, állandó keverés mellett, öntsük a forró tejhez, és főzzük krémmé.
  3. Közben a tojások fehérjét verjük kemény habbá, és keverjük a meleg krémhez, de vigyázva, hogy ne törjön össze.
  4. A kivajazott tálba kenjünk a krém egyharmadát, erre fektessük a tésztalapokat, majd szórjuk meg a cukros mák egyharmadával. Újabb adag krém, tészta, mák, és ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg az alapanyagok el nem fogynak.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és nagyjából 30-35 perc alatt készre sütjük. Mindenképpen javasolt tűpróbát alkalmazni, hiszen minden sütő másképp működik. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30

A tésztalapokat édes töltelékkel is meg lehet tölteni. Laktató és finom édesség, amit fél óra alatt készíthetünk el.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!