r
Nosalty Logó

Mákos lasagne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lilalicsi
Mákos lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Alap

Krém

Összesen 1262 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Alap

Krém

Összesen 5042 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Alap

Krém

Összesen 223 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2633.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    1241 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    798 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 1262 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.1 g

Zsír

  • Összesen
    195.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    1188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10533.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    4963 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    1020 mg
  • Foszfor
    3194 mg
  • Nátrium
    1000 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    679.9 g
  • Cukor
    433 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    830 micro
  • Kolin:
    920 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1506 micro
Összesen 5042 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Alap

Krém

Elkészítés

Alap

  1. Készítsünk elő egy 20×30 centiméteres tűzálló tálat, amit vajjal kenjünk ki.
  2. Daráljuk le a mákot, vegyítsük a cukorral, adjunk hozzá egy csomag vaníliás cukrot is.
  3. Készítsük elő a 200 gramm száraz lasagne tésztát is.

Krém

  1. Három deciliter tejet tegyünk félre, a többit tegyük fel forralni.
  2. A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral. A habosra kevert sárgájához adjuk a lisztet, majd folyamatos keverés mellett a maradék tejet is. Ezt a masszát, állandó keverés mellett, öntsük a forró tejhez, és főzzük krémmé.
  3. Közben a tojások fehérjét verjük kemény habbá, és keverjük a meleg krémhez, de vigyázva, hogy ne törjön össze.
  4. A kivajazott tálba kenjünk a krém egyharmadát, erre fektessük a tésztalapokat, majd szórjuk meg a cukros mák egyharmadával. Újabb adag krém, tészta, mák, és ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg az alapanyagok el nem fogynak.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és nagyjából 30-35 perc alatt készre sütjük. Mindenképpen javasolt tűpróbát alkalmazni, hiszen minden sütő másképp működik. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5828
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos lasagne
Lilalicsi 24 recept

A tésztalapokat édes töltelékkel is meg lehet tölteni. Laktató és finom édesség, amit fél óra alatt készíthetünk el.

Hozzávalók

Alap

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...