r
Nosalty Logó

Mákos guba torta Pirkától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos guba torta Pirkától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 560 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3359 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1403.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 560 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.6 g

Zsír

  • Összesen
    107 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8420.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    3271 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    1664 mg
  • Nátrium
    2786 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.8 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    522 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    520 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    998 micro
Összesen 3359 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet felforraljuk a vaníliarúdból kikapart magocskákkal és az üres héjjal (ezt utána kivesszük belőle).
  2. Ha felforrt, elzárjuk alatta a gázt, és amíg hűl, a tojások sárgáját habosra verjük a kristálycukorral.
  3. Apránként hozzákeverjük a forró tejet, vigyázva, hogy a tojás ki ne csapódjon. Ezután visszatesszük melegedni a tűzre a tojásos-tejes keveréket, de felforralni nem szabad.
  4. A kifliket 1 cm széles karikákra vágjuk, és meglocsoljuk a vaníliás tejjel. Pár percig állni hagyjuk.
  5. Közben összekeverjük a mákotízlés szerint porcukorral.
  6. Kivajazzuk a tortaformát és elkezdjük rétegezni. Alulra egy réteg áztatott kifli (nem baj, ha túl "szottyos") erre kerül a darált mák és pár szem meggyefőtt. Újra kifli réteg, majd mák, meggy, az utolsó sor pedig kifli legyen.
  7. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 15-20 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna pírt kap.
  8. Felverjük a tojásfehérjéket, ezután belekeverjük a habverővel az 1 ek lekvárt. Rásimítjuk a torta tetejére, és visszatesszük a sütőbe további 5-10 percre, amíg aranybarna színt nem kap.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6243
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vicikó receptje ihlette ezt a tortát, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem volt kisebb tepsim/jénaim, csak tortaformám, amiben meg tudtam sütni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...