r
Nosalty Logó

Mákos guba torta Nünüke konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos guba torta Nünüke konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mákos gubához

Összesen 787 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mákos gubához

Összesen 4713 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mákos gubához

Összesen 249 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1698.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    694 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.1 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 787 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.6 g

Zsír

  • Összesen
    171.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1008 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10191.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    4165 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    826 mg
  • Foszfor
    2696 mg
  • Nátrium
    2189 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    666.8 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    816 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    600 micro
  • Kolin:
    797 mg
  • Retinol - A vitamin:
    810 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1262 micro
Összesen 4713 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mákos gubához

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztalaphoz a cukorral és sóval elkevert lisztet morzsoljuk el vajjal, majd a tojást hozzáadva gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.
  2. Formáljunk belőle cipót, majd tegyük a hűtőbe 30 percre.
  3. A sütőt melegítsük elő 170 fokra. A tésztalapot lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tortaforma átmérőjének megfelelően, simítsuk bele, szurkáljuk meg villával, és vakon süssük elő 10 perc alatt (a tésztára tegyünk sütőpapírt, arra pedig babot vagy lencsét, nem púposodik fel így, a nehezéket később eldobjuk).
  4. A kifliket vágjuk kis kockákra. A tejben keverjük el a kristálycukrot, adjuk hozzá a mákot és a 4 tojás sárgáját. Keverjük el a kiflikockákkal, hagyjuk, hogy a kifli felszívja a tejet.
  5. Szedjük az elősütött tésztalapra a gubát, lapítsuk egyenesre. A szobahőmérsékletű tojásfehérjékett kezdjük el felverni habnak, mikor már habos, de még nem kemény, adjuk hozzá kanalanként a porcukrot.
  6. Minden adag cukor között verjük a habot 1 percig, míg fényes, kemény, vágható masszát nem kapunk. Kenjük a tojáshabot a torta tetejére (vigyázzunk, ne kenjük a formára, mert nehéz lesz szépen kiszedni belőle a süteményt).
  7. Süssük 25 percig a 170 fokos sütőben. Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, majd hűtsük 1-2 óráig, utána szépen szeletelhető lesz.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 9192
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Szuflé magazin téli számának címlapjáról nézett rám ez a torta karácsony előtt, épp időben, hogy másképpen is lehet a gubát készíteni... Nem haboztam, megvettem, megsütöttem, és azóta már még egyszer... Isteni!

Hozzávalók

A tésztához

A mákos gubához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...