Mákos guba torta Nünüke konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
7g cukor26 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
9g tojás12 kcal
A mákos gubához
Összesen
787
kcal
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
40g cukor155 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
55g tojás69 kcal
A mákos gubához
Összesen
4713
kcal
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.6 g
Zsír
-
Összesen 28.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1698.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 694 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 449 mg
-
Nátrium 365 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.1 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 54.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
787
kcal
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.6 g
Zsír
-
Összesen 171.9 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 69 g
-
Koleszterin 1008 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10191.2 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 236 mg
-
Kálcium 4165 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 826 mg
-
Foszfor 2696 mg
-
Nátrium 2189 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 666.8 g
-
Cukor 373 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 325.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 816 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 600 micro
-
Kolin: 797 mg
-
Retinol - A vitamin: 810 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1262 micro
Összesen
4713
kcal
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 537.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 17.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
249
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tésztalaphoz a cukorral és sóval elkevert lisztet morzsoljuk el vajjal, majd a tojást hozzáadva gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.
- Formáljunk belőle cipót, majd tegyük a hűtőbe 30 percre.
- A sütőt melegítsük elő 170 fokra. A tésztalapot lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tortaforma átmérőjének megfelelően, simítsuk bele, szurkáljuk meg villával, és vakon süssük elő 10 perc alatt (a tésztára tegyünk sütőpapírt, arra pedig babot vagy lencsét, nem púposodik fel így, a nehezéket később eldobjuk).
- A kifliket vágjuk kis kockákra. A tejben keverjük el a kristálycukrot, adjuk hozzá a mákot és a 4 tojás sárgáját. Keverjük el a kiflikockákkal, hagyjuk, hogy a kifli felszívja a tejet.
- Szedjük az elősütött tésztalapra a gubát, lapítsuk egyenesre. A szobahőmérsékletű tojásfehérjékett kezdjük el felverni habnak, mikor már habos, de még nem kemény, adjuk hozzá kanalanként a porcukrot.
- Minden adag cukor között verjük a habot 1 percig, míg fényes, kemény, vágható masszát nem kapunk. Kenjük a tojáshabot a torta tetejére (vigyázzunk, ne kenjük a formára, mert nehéz lesz szépen kiszedni belőle a süteményt).
- Süssük 25 percig a 170 fokos sütőben. Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, majd hűtsük 1-2 óráig, utána szépen szeletelhető lesz.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 9192
- Feltöltés dátuma: 2013. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A Szuflé magazin téli számának címlapjáról nézett rám ez a torta karácsony előtt, épp időben, hogy másképpen is lehet a gubát készíteni... Nem haboztam, megvettem, megsütöttem, és azóta már még egyszer... Isteni!