r
Nosalty Logó

Mákos guba szilvalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mákos guba szilvalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 708 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2835 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2501.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    1149 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 708 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.3 g

Zsír

  • Összesen
    127.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10005.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    4598 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    937 mg
  • Foszfor
    2478 mg
  • Nátrium
    1798 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.7 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 2835 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet langyosítsuk meg a vaníliás cukorral, majd tépkedjük bele a kiflit (rendes háziasszonyok bele is karikázhatják).
  2. Hagyjuk, hogy felszívja a tejet a kifli, majd szórjuk meg a mák-cukor keverékkel, majd a tetejére kanalazzuk rá a margarint.
  3. 180°C-os sütőben süssük át, nagyjából 6-8 percig.
  4. Ha elkészült, még forrón keverjük hozzá a szilvalekvárt.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 8549
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 27.

Ajánló

Szilvalekvárral ajánlom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerintem ez az egyik leghasznosabb édesség, ami a jó magyar konyhánk gyöngyszeme. Nem kell hozzá más, mint némi megmaradt, szikkadt kifli, tej, vaníliás cukor és egy pici margarin. No meg persze a mákos-cukros keverék. Pillanatok alatt elkészül, ez az egyik előnye, a másik pedig, hogy ha picit megbolondítjuk szilvalekvárral, akkor mennyei desszertet varázsolhatunk még az ünnepi asztalra is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...