r
Nosalty Logó

Mákos guba pohárkrém szilvával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
SzilvaCake Dorina
Mákos guba pohárkrém szilvával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Mákos guba

Krém

Flambírozott szilva

Összesen 968 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Mákos guba

Krém

Flambírozott szilva

Összesen 5805 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Mákos guba

Krém

Flambírozott szilva

Összesen 242 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1471.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.8 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 968 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.2 g

Zsír

  • Összesen
    335.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8826.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    3919 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    800 mg
  • Foszfor
    2137 mg
  • Nátrium
    1791 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    556.7 g
  • Cukor
    370 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    612.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    473 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1069 micro
  • β-crypt
    184 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 5805 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Mákos guba

Krém

Flambírozott szilva

Elkészítés

Mákos guba

  1. A tejet felforraljuk a cukorral és a kikapart vanília rúd belsejével.
  2. Eközben felkarikázzuk a kifliket.
  3. Ha felforrt, ráöntjük a kiflikre és jól összeforgatjuk (ne törjön össze).
  4. Egy tálban elkeverjük a mákot a porcukorral.
  5. A keveréket a kiflikkel összekeverjük óvatosan.

Krém

  1. Összekeverjük robotgéppel a hozzávalókat.
  2. Majd a kiflikkel a mascarponés krémet is összekeverjük (óvatosan szintén).

Flambírozott szilva

  1. Szilvákat megmossuk, kettévágjuk, ha nagy 4 felé.
  2. Serpenyőben a vajat elkezdjük megolvasztani.
  3. Ha kis színt kapott, mehet bele a szilva. Picit hagyjuk rotyogni, kis levet is fog ereszteni. (Ne főzzük szét)
  4. Ha már nem kemény a szilva, megpuhult, de nem főtt szét, öntsük rá a pálinkát (Óvatosan!). Kicsit összekavarjuk.
  5. Majd egy öngyújtóval közelítve meggyújtjuk a felhevült alkoholos szilvánkat.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos guba pohárkrém szilvával
SzilvaCake Dorina 2 recept

Hozzávalók

Mákos guba

Krém

Flambírozott szilva

Címlapról ajánljuk

Top 9 krémesen majonézes tojás és saláta az ünnepekre

A majonézes salátáknál illetve a krémes tojásételeknél semmi nem egészíti ki jobban a rántott pontypatkót és a különféle ünnepi húsokat, ez tény. Ne hezitáljunk, az év végén igenis megérdemeljük a gazdag, tunkolni valóan majonézes finomságokat, sőt, ha szeretjük, csípősen pikánssá is tehetjük őket!

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...