r
Nosalty Logó

Mákos-diós duókalács

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Judit69
Mákos-diós duókalács
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

727
Kalória
16.8g
Fehérje
89.5g
Szénhidrátok
35.4g
Zsír
57.6g
Víz
47.9g
Koleszterin
8.9g
Rost
32.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 727 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4357 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 319 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 727 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    212.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6407.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    2625 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    872 mg
  • Foszfor
    2435 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    537 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    345.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    550 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 4357 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 319 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához 1 dl langyos tej és a cukor keverékében felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjuk benne a sót és a porcukrot, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt, a tojást, az olvasztott vajat és annyi tejet, hogy ruganyos tésztát kapjunk. Jól kidagasztjuk, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát liszetezett felületen kb 50 * 40 cm-es nagyságúra kinyújtjuk, a tészta hosszabbik felére rákenjük a diós, a másik felére pedig a mákos tölteléket, és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük. A rudat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, lekenjük enyhén felvert tojással és kb 25 percig kelesztjük. Ezután pár helyen egy hústűvel megszurkáljuk, és 180 °C-ra melegített sütőben, szép pirosra sütjük.

Töltelék

  1. A töltelékhez, a vizet a cukorral, vaníliás cukorral szirupos állagúra forraljuk. A mákot citromhéjjal, mazsolával, a diót rummal, mazsolával ízesítjük, majd leforrázzuk a sziruppal. Mindkét töltelékhez hozzákeverünk 1-1 ek lekvárt, és teljesen kihűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!