Mákos-almás sütemény
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
398
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
2392
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1147.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 521 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 399 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.5 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 68.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
398
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.8 g
Zsír
-
Összesen 128.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6882.6 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 3128 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 866 mg
-
Foszfor 2395 mg
-
Nátrium 341 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 255.2 g
-
Cukor 187 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 410.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 318 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 288 micro
-
Kolin: 622 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1054 micro
Összesen
2392
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 727.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 331 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 253 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 43.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
252
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojások sárgáját a cukorral és a citromhéjjal, kézi mixerrel krémesre keverjük. Hozzáadjuk az almát és a rumot, elkeverjük, majd hozzákeverjük a mákot és a mandulát.
- A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a mákos-almás masszához keverjük.
- A masszát egy 21x24 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 243
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 44253
- Feltöltés dátuma: 2017. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy nagyon finom sütemény, amelyet az alma szaftossá tesz. Az eredeti recept 250 g mákot írt elő, mivel nekem csak 200 g volt otthon, került bele 50 g mandula is. Tálaljuk kevés porcukorral megszórva.