r
Nosalty Logó

Mákkal szórt bagett

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Mákkal szórt bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 569 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2275 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1519.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    811 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 569 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6078 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    1471 mg
  • Nátrium
    3243 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 2275 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszthez adjuk a sót, cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A puha vajjal, langyos vízzel és tejjel tésztát dagasztunk (én kézi mixerrel készítem). Addig kell dagasztani, amíg szép sima nem lesz, az edény falától elválik.
  3. Tizsta konyharuhával letakarjuk, és kb. 1 óra hosszat kelesztjük, míg duplájára nő.
  4. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, kétfelé osztjuk. Hosszú rúddá formáljuk a tésztát, és sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, a két rudat egymás mellé.
  5. Újra letakarjuk konyharuhával, 15 percig kelesztjük.
  6. Közben előmelegítjük a sütőt. A sütő aljába beteszünk egy fémedényben vizet.
  7. A megkelt rudakat megkenjük tejjel, az egyiket mákkal, a másikat szezámmaggal szórjuk meg.
  8. Megsütjük. Konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1554
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákkal szórt bagett
8zsuzsa8 210 recept

Ez az egyik legfinomabb kenyér-receptem. Évek óta magam sütöm a kenyeremet. Csak a nyári meleg idején veszem boltban - ekkor túl meleg van a sütő begyújtásához. Utóbbi időben csak tönkölybúzát használok, ez a lisztféle lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaz, használata kedvezőbb a cukorbetegségemnek. A család többi tagját ez nem érdekli, felfalják még langyosan a kenyeret.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...