r
Nosalty Logó

Mák charlotte Vicikó konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Mák charlotte Vicikó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 507 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 5045 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 227 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 507 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.2 g

Zsír

  • Összesen
    217.8 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1958 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6531.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    2748 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    2023 mg
  • Nátrium
    1089 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    652.6 g
  • Cukor
    450 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1734 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    417 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    1293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1709 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1931 micro
Összesen 5045 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Az öntethez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótalapot a leírás szerint elkészítjük, megsütjük, és kihűtjük.
  2. 1 db 11 cm szélesteljes hosszúságú lapot,és min. 15 db 1 cm-es, szintén teljes hosszúságú csíkra felvágjuk.
  3. A csíkokat rétegesen barackízzel megkenjük, összetöltjük, majdegy formát kibélelünk vele (32 cm hosszú, 11 cm széles, 5,5 cm magas őzgerinc forma.) Szebb, ha a tészta sütőpapírosoldala kerül majd kívülre.
  4. Krémet készítünk. Egy tűzálló edénybe tesszük a tojások sárgáját, a pudingport, cukrot, vaníliás cukrot, a darált mákot és az apróra vágott kandírozott narancshéjat.
  5. A felforralt, lehűtött tejjel simára keverjük, majd vízgőzön vagy lassú tűzön (én így csináltam) állandó kevergetés mellett besűrítjük. A krémet többszöri keverés mellett kihűtjük.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük.
  7. A zselatint ezalatt hideg vízbe áztatjuk, hogy az bőven ellepje. Majd ha megpuhult (kb 3 perc), kinyomkodjuk, és egy kisebb edénybe tesszük 8 ek vízzel. Tűzhelyre tesszük, és kevergetve felolvasztjuk 1perc alatt. Nem szabad forrnia! Levesszük, és kézmelegre kihűtjük.
  8. A tejszínhabból először egy-két kanállal teszünk a mákkrémbe, azzal jól fellazítjuk, majd újból 1-2 kanálnyit, tovább lazítva, majd egyszerre az egészet, de azt már óvatosan forgatjuk bele.
  9. A kissé meghűlt, olvasztott zselatint belecsorgatjuk a mákkrémbe, amit folyamatosan, de lazán keverünk.
  10. A krémet azonnal beletöltjük a tésztával bélelt formába, elsimítjuk, és ráhelyezzük a hosszú tésztalapot, óvatosankissé rá is nyomkodjuk, majdhűtőbe tesszük.
  11. A 1/2 cs pudingporból és 500 ml tejből vaníliás öntetetkészítünk.
  12. Tálaláskor hosszú tányérra borítjuk a süteményt, tejszín rózsákkal díszítjük, és ízlés szerint akihűlt vaníliaszósszal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 443
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 23111
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mák charlotte Vicikó konyhájából
Vicikó 251 recept

Egy újabb recept Hradszky Judit cukrászmesternőtől. Ő a Duna Inter-Continental mestercukrásza volt, akinek -többekkel együtt- csodálatos receptjei jelentek meg egy, a 90-es évek elején kiadott  "a' la carte Budapest" című könyvben. Ebben a könyvben az abban az időben meglévő nyolc legnagyobb 5*-os budapesti hotelek és éttermek étlapjain szereplő, csodálatos ételek receptjei vannak. Az Eszterházy torta receptem is innen való. A könyv nagyon szép kiállítású, kemény kötésű, vastag lapokon, gyönyörű fotókkal. Igaz akkor az volt a menő, hogy mindent zselatinnal leöntöttek, hogy szép fényes legyen. A hátsó borító oldalon ez áll: Viszontlátásra! Kedves, nem? :-)) És a schluss-poén: hogy a Fővárosi Gázművek adta ki!!! És kaptuk ingyen és bérmentve, mint fogyasztó!!! Milyen jó ötlet volt akkoriban, azt hiszem ilyen gázárak mellett ideje lenne megismételniük, nem? Ingyen és bérmentve! :-) Ja, úgy mellesleg nagyon finom, habkönnyű a süti! :-))) Férjecském meg csak omega szeletnek nevezte.:-)

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...