r
Nosalty Logó

Májusi cseresznyés rétes

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Májusi cseresznyés rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1177 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 9420 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    794.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.4 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 1177 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.5 g

Zsír

  • Összesen
    376.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    135 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6359.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    1162 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    639 mg
  • Foszfor
    1892 mg
  • Nátrium
    2367 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1451 g
  • Cukor
    831 mg
  • Élelmi rost
    102 mg

VÍZ

  • Összesen
    3722 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    144 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    618 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1398 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3687 micro
Összesen 9420 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a csipet sót, két tojást és a langyos ecetes vizet is lassan hozzáadagoljuk. Addig gyúrjuk, míg elválik a kezünktől, kb. 25 perc.
  2. Majd lisztezett sodródeszkára kitesszük, kétfelé osztjuk, és leolajozzuk a tetejét. Konyharuhával letakarjuk, és fél órát pihentetjük.
  3. Addig összekeverjük a zsemlemorzsával a porcukrot és a vaníliacukrot.
  4. A tiszta abroszt ráterítjük az asztalra, meglisztezzük, és a közepére helyezzük az egyik rétestésztát. Majd a kézfejünkkel alányúlva, óvatosan kihúzkodjuk, míg a tészta elér az asztal sarkaira, és széleire.
  5. A tészta végeit, amik lelógnak leszaggatva feltekerjük a kezünkön, és így körbemegyünk az asztalon.Megszórjuk a vaniliacukros, porcukros zsemlemorzsával, meglocsoljuk az olajjal a tészta egészét, majd a kimagozott cseresznyét is szétszórjuk rajta.
  6. Az abrosz segítségével felhajtjuk a két oldalát, majd az egészet feltekerjük.
  7. Tepsibe áttesszük, és 180-190 fokon előmelegített sütőben, 50-70 percig süssük (sütőtől függően) A másik tésztával ugyanígy járunk el. Ha kész, porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8754
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Májusi cseresznyés rétes
Smaragd konyha 149 recept

Májusi édes, zamatos, lédús cseresznye. Kisunokám keresztelőjére sütöttem, és mind elfogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...