r
Nosalty Logó

Májrakottas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pogácsa
Májrakottas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 936 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1871 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    801 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2301.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    753 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    12502 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    382 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1214 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12304 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    2235 micro
  • β-crypt
    246 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1460 micro
Összesen 936 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    110.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4602.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1506 mg
  • Nátrium
    1795 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    771.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    25003 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    60 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    293 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    765 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2428 micro
  • Kolin:
    911 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24608 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    4471 micro
  • β-crypt
    492 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2920 micro
Összesen 1871 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2136 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat keskeny csíkokra vagdossuk. A rozskenyeret nagyon vékony kis szeletekre vágjuk. A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk. A kápia paprikát (amikor van a piacon, lehetőség szerint mindenbe teszek) nagyobb kockákra daraboljuk. Jópofa színfolt az ételekben.
  2. Két kanál olajon a hagymát és a fokhagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a kápiát. Ezután a lángot kicsit nagyobbra vesszük, rádobjuk a májcsíkokat, megpirítjuk. Megfűszerezzük sóval, borssal, friss kakukkfűvel (ezt is mindig használok, amikor csak lehet). A végén rászórjuk a felaprított petrezselymet.
  3. Egy fedeles jénai edény alját megkenjük egy kis olajjal, beterítjük a kenyérszeletekkel, ráöntjük a májas ragut. Befedjük a kenyér szeletekkel. Csak egy sor legyen, nem kell több!
  4. A tejfölbe belekeverjük a tojást, picit megsózzuk, és ráöntjük rakottasra.
  5. Előmelegített sütőben, lefedve kb. 25 percig sütjük, a végén pár percre levesszük a fedelet, hogy színt kapjon. Savanyúsággal kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2205
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Májrakottas
Pogácsa 392 recept

Frank Júlia csodás Disznótorban című szakácskönyvében találtam a receptet, amit szokásomhoz híven megint átvariáltam. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...