Májrakottas
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
150g pulykamáj192 kcal
-
100g rozskenyér259 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
60g kápia paprika13 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
8g kakukkfű8 kcal
Összesen
936
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
300g pulykamáj384 kcal
-
200g rozskenyér518 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
15g kakukkfű15 kcal
Összesen
1871
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
26g pulykamáj33 kcal
-
17.4g rozskenyér45 kcal
-
7.8g vöröshagyma3 kcal
-
26g tejföl52 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
-
2.1g olívaolaj18 kcal
-
10.4g kápia paprika2 kcal
-
3.9g petrezselyem1 kcal
-
1.3g kakukkfű1 kcal
Összesen
161
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.7 g
Zsír
-
Összesen 55.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 801 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2301.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 345 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 753 mg
-
Nátrium 898 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 385.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 12502 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 30 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 147 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 382 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1214 micro
-
Kolin: 456 mg
-
Retinol - A vitamin: 12304 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 2235 micro
-
β-crypt 246 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1460 micro
Összesen
936
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.4 g
Zsír
-
Összesen 110.8 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1602 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4602.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 295 mg
-
Kálcium 690 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 255 mg
-
Foszfor 1506 mg
-
Nátrium 1795 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 771.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 25003 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 60 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 293 mg
-
D vitamin: 190 micro
-
K vitamin: 765 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2428 micro
-
Kolin: 911 mg
-
Retinol - A vitamin: 24608 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 4471 micro
-
β-crypt 492 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2920 micro
Összesen
1871
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 399.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2170 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 2136 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 388 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 253 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg pulykamáj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 dl tejföl
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 db tojás
-
3 ek olívaolaj
-
1 közepes db kápia paprika
-
1 csokor petrezselyem
-
5 szál kakukkfű
Elkészítés
- A májat keskeny csíkokra vagdossuk. A rozskenyeret nagyon vékony kis szeletekre vágjuk. A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk. A kápia paprikát (amikor van a piacon, lehetőség szerint mindenbe teszek) nagyobb kockákra daraboljuk. Jópofa színfolt az ételekben.
- Két kanál olajon a hagymát és a fokhagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a kápiát. Ezután a lángot kicsit nagyobbra vesszük, rádobjuk a májcsíkokat, megpirítjuk. Megfűszerezzük sóval, borssal, friss kakukkfűvel (ezt is mindig használok, amikor csak lehet). A végén rászórjuk a felaprított petrezselymet.
- Egy fedeles jénai edény alját megkenjük egy kis olajjal, beterítjük a kenyérszeletekkel, ráöntjük a májas ragut. Befedjük a kenyér szeletekkel. Csak egy sor legyen, nem kell több!
- A tejfölbe belekeverjük a tojást, picit megsózzuk, és ráöntjük rakottasra.
- Előmelegített sütőben, lefedve kb. 25 percig sütjük, a végén pár percre levesszük a fedelet, hogy színt kapjon. Savanyúsággal kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2201
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pogácsa
391 recept
Frank Júlia csodás Disznótorban című szakácskönyvében találtam a receptet, amit szokásomhoz híven megint átvariáltam.