r
Nosalty Logó

Majorannás töltött gomba

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Majorannás töltött gomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 677 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 225 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1538.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    984 micro
  • β-crypt
    237 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    450 micro
Összesen 677 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombák tönkjét óvatosan kitörjük. A kalapokat alaposan megtisztítjuk, ha szükséges lemossuk, majd alaposan leszárítjuk. A tönköket megpucoljuk, apró kockákra vágjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, a baconnal és paprikával együtt apró kockákra vágjuk.
  3. A sütőt bemelegítjük 200°C-ra.
  4. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rátesszük a bacont, és elkezdjük pirítani. Mikor szép színt kapott, rátesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a gombakockákat, a paprikát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát, a kakukkfüvet, és addig pirítjuk, míg a leve elfő. Lehintjük liszttel, átpirítjuk. Mikor kész, félretesszük kihűtjük.
  5. Egy sütőtálat kikenünk vajjal. Belesorakoztatjuk a gombakalapokat. Gondolatnyi sóval és borssal meghintjük.
  6. A kihűlt töltelékbe keverjük a tojást, a petrezselymet, és megtöltjük vele a kalapokat. Betesszük a forró sütőbe.
  7. 20 perc sütés után egy-egy kis kanálnyi tejfölt teszünk a gombák tetejére, majd visszatoljuk a sütőbe 5 percre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 205
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14156
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szép gombát találtunk az egyik üzletben. A töltött gomba volt az első gondolat, így ez lett a szombati ebéd. Jó rég csináltam már, mert elég nehéz megfelelő friss gombát találni. A bacon feldobta a tölteléket. :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...