r
Nosalty Logó

Majorannás húsos tészta

Miss Sweetly
Majorannás húsos tészta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A majorannás húsos tésztához

Saját készítésű tészta

985
Kalória
45.8g
Fehérje
132.1g
Szénhidrát
28.7g
Zsír
184.5g
Víz
222.4g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A majorannás húsos tésztához

Saját készítésű tészta

Összesen 985 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A majorannás húsos tésztához

Saját készítésű tészta

Összesen 2956 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A majorannás húsos tésztához

Saját készítésű tészta

Összesen 244 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2139.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    1181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    184.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 985 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.4 g

Zsír

  • Összesen
    86.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6419.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1764 mg
  • Nátrium
    3544 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    396.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    553.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    736 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 2956 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 244 kcal

Elkészítés

A majorannás húsos tésztához

  1. Ha saját, gyúrt tészával készítjük: egy tálban a lisztet és a két tojást összedolgozzuk, ha túl kemény lesz a tészta, egy kevés vizet is beledolgozunk, addig gyúrjuk, amíg már nem tapad, kezelhető. Ekkor kicsit vastagabbra nyújtjuk, mint a levestésztát szokás, ezután félujjnyi csíkokra vágjuk, majd lobogó, forró sós vízben kifőzzük. Ha kifőtt, leöblítjük hideg vízzel, félretesszük. Ha boltival dolgozunk, azt a csomagolásán lévő utasítás szerint készítjük.
  2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a zsíron megpároljuk a darált hússal együtt, megszórjuk 2 mokkáskanál majorannával, 2 mokkáskanál őrölt borssal, sóval. Ízlés szerint lehet ezekből a fűszerekből kicsit többet is vagy kevesebbet használni.
  3. A hagymás-fűszeres húst miután megpároltuk, elkeverjük a kifőtt tésztával. Egy deci tejföllel meglocsolva az egészet átforrósítjuk, de egy kicsit piríthatjuk is.
  4. A maradék tejfölt rálocsoljuk a kész étel tetejére. Céklasalátát vagy fejessalátát lehet kínálni mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p

Régi íz, régi étel. Találomra kiválasztottam egyik kedvenc könyvemből, és elkészítettem. Magam készítettem hozzá a tésztát, amitől nagyon laktató lett, és persze finomabb. Szeretek mindenfélét kipróbálni, ez a recept is épp ilyen apropóból került az asztalra.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...