r
Nosalty Logó

Majorannás csirkemell

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éjfekete
Majorannás csirkemell
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1000
Kalória
64.5g
Fehérje
103.9g
Szénhidrátok
34.5g
Zsír
254.1g
Víz
205g
Koleszterin
4.5g
Rost
7.7g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1000 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1999 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1299 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    254.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 1000 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129 g

Zsír

  • Összesen
    69.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2598 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1500 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    508.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    652 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 1999 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

  1. Hevítsünk fel egy nagyobb serpenyőben vagy egy közepes lábosban két evőkanálnyi olajat, tegyük bele a felkockázott hagymát, és fonnyasszuk meg.
  2. Csíkozzuk fel a csirkemellet, és rakjuk a hagymára. Először próbáljuk meg egy picit pirítani, hogy kapjon egy kis színt. Ne hagyjuk, hogy levet eresszen.
  3. Mikor a husi rózsaszínből fehérre vált, megszórhatjuk egy kis lisztel, könnyebben pirul. Ha már jó a színe, sózzuk, borsozzuk, és szórjunk rá bőven (kb. két teáskanálnyi, nem púpozott) majoránnát. A husi engedni fog vizet, de egy kávéspohárnyit azért még öntsünk rá. Fedjük le, és hagyjuk párolódni.
  4. Keverjük össze egy tálban a tejfölt és a lisztet. Hígítsuk egy kis vízzel ha túl sűrű. Vegyük a csirke alatt kisebbre a gázt, és óvatosan habarjuk be a tejföllel. Keverjük szép simára és krémesre, ízesítsük ha kell.
  5. Forraljuk össze, és végül tálaljuk egy fészeknyi "harapnivalóra főtt" tészta tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 35 perc

Első saját receptem. Ha jól emlékszem ezután kezdtem bele a kísérletezgetésbe. Amikor időm engedi, mindig ezt főzök. Könnyű ételnek mondható, gyorsan elkészíthető, és a csirkemellen kívül szinte minden megtalálható hozzá a spejzban. A még exkluzívabb  hatás érdekében, a kész ételt tálalás előtt meglehet szórni egy kis reszelt sajtal.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!