r
Nosalty Logó

Majonézes virslisaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagyné Racsek Renáta
Majonézes virslisaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 531 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1206.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 531 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    261.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7236.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    1372 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1592 mg
  • Nátrium
    3817 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1168.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1134 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    1020 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1132 micro
Összesen 3179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Héjában megfőzzük a burgonyát, sós vízben.
  2. Megfőzzük a tojást, a virslit.
  3. Összekeverjük a tejfölt, a mustárt, a majonézt.
  4. A hagymát csíkokra vágjuk és azt is hozzáadjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. A megfőtt burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk. A virslit felkarikázzuk. A tojást is kisebb darabokra, kockákra vágjuk.
  6. Ha kihűltek a főtt dolgok, hozzákeverjük őket a majonézes alaphoz.
  7. A legfinomabb íz elérése érdekében egy éjszakára hűtőbe rakjuk, így jól összeérnek benne az ízek.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 312
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 78
  • Össznézettség: 117635
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 11.

Ajánló

Ez egy könnyű, de mégis nagyon laktató étel. Minden étkezésre ajánlom. Megállja a helyét reggelinél, ebédnél, de vacsoránál is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Majonézes virslisaláta
Nagyné Racsek Renáta 26 recept

Még sohasem készítettünk itthon virslisalátát, ezért interneten kerestem rá a receptre. Minden receptben máshogy írták a hozzávalókat, úgyhogy megalkottam a nekem szimpatikus virslisalátát. :) Hozzátenném, nagy sikerrel. Egy hatalmas tállal lett belőle, ami másnap hamar elfogyott. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...