r
Nosalty Logó

Majonézes-tormás sonkatekercs Tündértől

Tunder70
Majonézes-tormás sonkatekercs Tündértől
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

291
Kalória
20g
Fehérje
4.6g
Szénhidrát
19.8g
Zsír
52.1g
Víz
4.7g
Koleszterin
123.2mg
Élelmi rost
2.7g
Cukor
  • 21% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 21% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1453 kcal
  • 21% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 21% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1194.7 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    100 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    792 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 291 kcal
  • 21% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    100.1 g

Zsír

  • Összesen
    99.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5973.3 g
  • Cink
    650 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    501 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    3960 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    260.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    686 micro
Összesen 1453 kcal
  • 21% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.8 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

  1. A hozzávalókat simára kikeverjük.
  2. Megtöltjük a sonka szeleteket.
  3. Feltekerjük a megtöltött sonka szeleteket, majd saláta levelekre ízlésesen elhelyezzük.
  4. Fogyasztásig hűtőben tároljuk!
  5. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p

Tavaly Húsvétra készítettem el először, elnyerte mindenki tetszését. Így bátorkodom közzé tenni.:) Tudtad-e? A  sonka története mindenekelőtt a disznó háziasításának a története, és ez egészen a Krisztus előtti kilencedik évezredig nyúlik vissza. Mezopotámiában tartották először, érdekes módon pont ott, ahol ma vallási okokból tabunak számít.A mai sonka elődjét - szinte hihetetlen -, de már a 12. században ismerték. Régi hagyományok alapján tovább finomították és szinte a tökélyre fejlesztették a sonka elkészítésének módját, így kialakult a ma is ismert pácolt és friss levegőn szárított disznócomb. Forrás: xmagazin.hu

További receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Sajtos karfiolnuggets

Ki ne imádná a párfalatos nuggets-eket? Most húsmentes változatban karfiollal és sok sajttal is elkészíthetjük. Házi paradicsomszószt feltétlenül készítsünk hozzá, de zöldfűszeres ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...