r
Nosalty Logó

Majonézes-pálinkás répasaláta

Pálinkaügynök
Majonézes-pálinkás répasaláta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

345
Kalória
2.6g
Fehérje
17.9g
Szénhidrát
29.5g
Zsír
160.3g
Víz
19.7g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
9.6g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2073 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    160.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    5158 micro
  • β-karotin
    12298 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 345 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    176.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3121.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    1997 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    961.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7680 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    30945 micro
  • β-karotin
    73787 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    2287 micro
Összesen 2073 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    522 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2105 micro
  • β-karotin
    5020 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

  1. A sárgarépát megtisztítjuk, és lereszeljük közepes lyukú reszelőn (vagy juliennre/csíkokra vágjuk).
  2. A reszelt sárgarépát sózzuk.
  3. A tejfölt és a majonézt összekeverjük, megborsozzuk, hozzáadjuk az olívaolajat, és az előzőleg fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, valamint a sárgarépa párlatot.
  4. Az egészet alaposan elkeverjük, és hozzáadjuk a sárgarépát.
  5. Utólag még ízlés szerint fűszerezhetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p

Pirítóssal fogyasztva előétel, de főételek kísérője is lehet. Egy sovány sült hússzelettel együtt könnyű vacsora. A sárgarépapárlat kiemeli a zöldségnek azt az ízét, amit szeretünk benne. Szöllősi Edit barátnőmtől tanultam a receptet és az elkészítést. Hosszú nap után javaslom, főleg olyan időszakokban, mikor fontos a vitaminbevitel.  

További receptek

Nyári poke bowl

A poke bowl azért jó választás mindig, mert nem kötöttek az alapanyagok és ízlés szerint bármiből el tudjuk készíteni ezt az ételt. Lehet az alap akár bulgur vagy quinoa is, csirkét ...

Nosalty

Sokhagymás tojássaláta

A húsvét közeledtével mindannyian készülünk a családi összejövetelekre és a finomabbnál finomabb ételeket is izgatottan várjuk. Az ünnepi asztalra ezúttal egy különleges ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...