Majonézes kifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
347
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
2772
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 672.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 417 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
347
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 60.2 g
Zsír
-
Összesen 103.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5380.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 486 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 1221 mg
-
Nátrium 3336 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 394.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 330.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 896 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 350 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 845 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 610 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
2772
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 585.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 363 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
302
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A keverőtálba öntsük bele a langyos vizet, adjuk hozzá a cukrot, morzsoljuk rá az élesztőt, kanalazzuk rá a majonézt és a puha margarint, majd szitáljuk hozzá a sóval és a sütőporral összekevert lisztet.
- Ezután a robotgép dagasztó karjával (vagy kenyérsütő gépben) dagasszuk meg a tésztát.
- Ezután tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük 50 perc alatt a duplájára a tésztát.
- A megkelt tésztából formázzunk 8 egyenlő súlyú gombócot, majd külön-külön nyújtsuk ki oválisra.
- Ezután a távolabb eső részbe, éles késsel vágjunk hosszabb csíkokat, majd a hozzánk közeli végénél kezdjük el feltekerni úgy, hogy a bevagdosott rész kerüljön felülre.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük rá a megformázott kifliket, majd konyharuhával takarjuk le, és kelesszük 50 percig.
- Ezután kenjük le felvert tojással, és ízlés szerint szórjuk meg magvakkal. Én pl. szezámmaggal szórtam meg.
- A sütőt melegítsük elő alsó-felső sütésnél 200 fokra, majd sütés előtt vegyük vissza 180 fokra, vagy légkeverésnél pedig 170 fokra.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 25-30 perc alatt süssük készre a kifliket. (Én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem.)
- A sütőből kivéve helyezzük rácsra a kifliket, és hűtsük ki teljesen. A majonéztől és a margarintól nagyon finom és puha lesz a tésztája.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1089
- Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Gizi
382 recept