r
Nosalty Logó

Majonézes csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Angie-30
Majonézes csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1562 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 6249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 337 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    79.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 1562 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.4 g

Zsír

  • Összesen
    317.8 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4192.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1628 mg
  • Nátrium
    1168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    733.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    664 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2055 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1550 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 6249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kis tálba belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és 1-2 ek lisztet, majd egy kevés langyos joghurtot, és kb. 10 percig állni hagyjuk.
  2. Egy keverőtálba beleöntjük a liszt felét, az élesztőt, a margarint, a sót, a maradék joghurtot, és jól eldolgozzuk.
  3. A maradék lisztet apránként adagoljuk hozzá.
  4. 45-60 percet állni hagyjuk.
  5. A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd kinyújtjuk, megkenjük majonézzel (keveset hagyjunk a tetejére), felcsavarjuk, és 2 ujjnyii vastag szeleteket vágunk belőle.
  6. Olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, lekenjük a maradék majonézzel, és 200 fokon 30-35 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 435
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

A netem olvastam, hogy majonézzel kenik le a kiflik tetejét tojás helyett, gondoltam, miért ne lehetne csigát is készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...