r
Nosalty Logó

Majomkenyér johi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
johi
Majomkenyér johi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Mázhoz

Tetejére

Összesen 957 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Mázhoz

Tetejére

Összesen 4786 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Mázhoz

Tetejére

Összesen 285 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 957 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.9 g

Zsír

  • Összesen
    149.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2408.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1006 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    762.7 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    590 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 4786 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Mázhoz

Tetejére

  • 1.5 dl tej (sűrített)

Elkészítés

Tésztához

  1. A tejet összemelegítjük a vajjal közepes hőfokon, míg a vaj teljesen meg nem olvad.
  2. Ha kicsit kihűlt, hozzáadjuk az élesztőt és a mézet.
  3. Egy nagy keverőtálba jöhetnek a száraz hozzávalók: lisztnek a 2/3-a, cukor, só, vaníliás cukor.
  4. Jöhet hozzá a víz, a tojás és a kihűlt tejes-vajas élesztő. Ezt az egészet jól összekeverjük robotgéppel.
  5. A liszt maradék részét hozzászitáljuk, míg össze nem áll tésztává.
  6. Takarjuk le,és meleg helyen 1 órát kelesztjük, vagy amíg a duplájára nem nő.
  7. Mikor a tészta elérte eredeti méretének dupláját, formázzunk golflabda nagyságú golyókat, és helyezzük a kivajazott, kilisztezett tortaformába.
  8. A mázhoz való alapanyagokat (második rész) olvasszuk össze, és öntsük a labdákraúgy, hogy befolyjon a rések közé.
  9. 175 fokon körülbelül 35-40 perc alatt légkeveréses sütéssel készre sütjük.
  10. A sütőből kivéve és 1-2 perc pihentetés után jól meglocsoljuk az édessűrített tejjel.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2147
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valójában fahéjas csiga új, aranygaluska-szerű kivitelezésben. A receptet comfortablefoodtól szereztem, isteni, isteni, isteni! :)

Hozzávalók

Tésztához

Mázhoz

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...